Min lilla snickare

Kom hem efter en liten promenad i skogen med Agnes och med Freja på magen, väl hemma fann vi pappa på lekstugetaket. Där snickrar han på ett till tak.. Reglar sätter han dit för att lägga ett plasttak ovanpå de svarta mattor som vattnet från poolen cirkulerar genom på varma dagar. När detta projekt ärklart är det äntligen dags för golvbygge kring poolen. Detta borde säkerställa att poolpartyn till sommaren kan bokas!



Freja är arg och skriker, ska nog ge lite gröt. Maten tas emot med större glädje och aptit än tidigare nu kan hon äta ganska mycket innan hon är nöjd.
Agnes ligger i sängen och skulle träna på att somna själv (hennes egen idé), törs inte kika in än utifall jag stör henne. Tror nog att hon fixar det.
Kram och god natt.

Hesast i stan

Usch vad tråktig det är, när förkylningen väl är borta då ska man vara hes så alla tror att man är super sjuk. Igår lät jag oxå otroligt illa på rösten men idag kommer det inte ut höga toner. Vill bara bli bra så man kan leva livet..

Idag har vi varit till öppna förskolan i Valbo, tycker att det är mycket bättre där än här i Strömsbro. I Strömsbro är det väldig litet, man ska tillexempel pyssla vid samma bord som man äter och fikar vid :(. Sedan finns det bara ett lekrum till där allt annat ska kunna ske, lokalerna ger verkligen inte utrymme för lek och fantasi.

Ikväll då?! Det blir nog inte mycket kanske går vi ut en sväng nu när det äntligen har slutat att regna. Att gå på köpis skulle oxå kunna vara en ide.

Agnes sitter här bredvid och räknar sina pengar, det är ju dax för ponnyridning så hon måste kolla hur mycket pengar hon har så hon vet hur många gånger hon kan rida. Hon pysslar med pengarna fram och tillbaka och behärskar inte direkt värdet utav dem.

" mamma kan vi åka till Albin och kolla på hans nya säng?" - Nä!!
Agnes gå och kolla på ditt rum om du hittar något som du tycker om så du kan leka lite? - Nä!
HAHAHA.. sådan mor, sådan dotter

Bästa kalaset ever!!!

Shit vad kul alla barn verkade ha idag när Agnes hade sitt efterlängtade kalas! Hon fyllde fyra år för snart en månad sedan men med så sega föräldrar blev inte kalaset förräns nu.
Barnen lekte och skrattade, åt korv och fikade.


Här öppnar Agnes ett av sina många helt underbara paket, tack snälla ni för att ni är så underbara å förgyllde Agnes dag med glädje, skratt, bus och presenter.. :)


Roger med systrarna Edit och Elsa, vilka små charmtroll de är - helt underbara!


Här är en glimt av det underbara Skidstavallen, det är ett helt lekland i skogen med grillplats, vindskydd, hinderbana, indiantält och enorma spring utrymmen.

Men vad hände när barnen hjälpt mig med att hitt låtsas godis som jag låtsades att jag tappat?! Jo, TROLLEN kom!!! Åh vad det var spännande att se två troll komma genom skogen som dessutom var så snälla och delade ut godis till barnen. (Vill man hyra in dem vid kalas hör av er..)



Trollen hänförde både vuxna och barn, de som passerade stannade upp och följde händelserna för trollen gjorde att barnen fick ett starkt minne vilket gjorde detta kalas unikt, det blev inte en i mängden (om jag själv får säga mitt..).
Kalaset hade vi mellan 11-14 och många stannade tiden ut men från strax efter ett började folk att droppa av. När vi kommit hem och landat i 20 minuter öppnade sig himlen och regnet hälldes ur himlen och det håller på än, en timme senare.. Snacka om bra tajming!

Tack igen till er alla som var engagerade i att fira Agnes och få henne att vara i fokus en dag.

En kväll i skogen

Idag började vi dagen med att besöka svärfar och hans tant. Där fick vi kaffe medans Agnes fick leka av sig lite och Freja sov.
När besöket hos svärfar var klart åkte vi för att köpa en cross hjälm åt Agnes, när hon åker cross har hon tidigare haft ishockey hjälmen, kanske inte så klokt om det händer något..



Idag åkte de på Rogers  cross, ibland åker de på Agnes rosa..



När dessa busar var ute och åkte gick jag och Freja i skogen. Idag hittade vi bara en kantarell, den fick dock följa med hem för den dag jag vill ha kantarell sås, stuvning, paj eller vad det nu blir så är jag nog glad att det är en extra. :)

Äntligen är kvällen här och det är dags för speedway samt att min polare Cilla (Domstad) är med i det nya dansprogrammet på fyran ikväll klockan åtta. Hon är hysteriskt rolig, hoppas hon kommer till sin rätt i showen. Vill ni ha ett gott skratt kan ni söka på henne på youtube!

Aningen irriterad

är bara mellan namnet, men det går nog över..

Hur som helst, idag är det mulet Agnes leker med sin sminkdocka, Freja sover i hallen och jag då?! Jo, när jag inte är här så städar och plockar jag.. det tar aaaaldrig slut! Jag tänkte nämligen att om det inte kommer så många till kalaset på söndag så kan vi lika grna vara här hemma å då lär det väl vara lite ordning. Än så länge är det bara fyra barn som ska komma å då känns det lite onödigt att vara på Skidstavallen utifall vädret är ostadigt, vi får helt enkelt vänta och se för de som ej svarat har ju dagen på sig..


Vad gillar ni dockan då? Framtida yrke - makeup artist?! :) ♥

Ikväll blir det mys, hoppas att Roger behagar närvara.

När Freja vaknat drar vi till Jordåsen på lite sightseeing. Ha det bra allihopa!


skithus!

Toys R us.. såg när vi kom in nu på kvällen att presenterna Agnes fått i födelsedagspresent var nedsatta halva priset - det blir ju massor med pengar! Sur morsan gick ut utan att köpa något!!!!
Stannade hos mina föräldrar på vägen hem där blev vi bjudna på pannkaka. Tack snälla ni för det!

Freja tvärvägrar att äta något annat än tutte, smakportioner spottar hon på. :) Vad gör vi åt det då? Det kan ju hänga ihop med den förkylning som cirkulerar i detta hus..


En dag i förkylningens tecken

Idag händer inte mycket, konstaterade dock att hösten är på väg då björkarna börjar bli gula och sommarblommorna börjar se aningen trista och överblommade ut..



Ute låg även vår älskade lilla katt (som föresten ska vaccineras igen..) och vilade. Han heter Hubbe och fyllde fem år här i sommar.



Idag var vi inbjudna till A H till bebis lek och föräldra lunch, typiskt att vi inte kunde åka då vi känner oss förkylda och det vore inte riktigt sjysst mot de andra småttisarna.
I morgon är vi bjudna till min föredetta svärmor S (min nuvarande heter Eva) vi får väl se om det blir någon tur till henne eller om vi inte är bättre får vi hålla oss hemma.

By the way, har någon en hoppgunga?

2010-08-25

Nu på morgonen kände och såg vi Frejas första tänder, hon har nu två stycken längst ner i munnen. Freja är idag 4 månader och 25 dagar.



Igår var första gången  som Agnes var på dansskola, i väntrummet fanns en tv upphängd så föräldrarna kunde kolla sina barn utan att störa dem med sin närvaro i dansrummet.


Agnes är närmast i bild i rosa linne och svarta byxor. Hon var jätteduktig och roligt hade hon haft oxå!

Regn regn regn

Men usch vilken tråkig dag eller kanske ganska mysig, jag vet inte vad jag ska tycka om detta väder. Agnes är hemma så vi myser så fort Freja sover. Agnes frågar ständigt om det inte är dags för dansskolan snart.. nu är det bara tre timmar kvar!

Vad gör ni i detta väder?

Jag har ont i huvudet och ryggen ska se om kaffe och alvedon gör susen, Agnes törs inte gå på min rygg utan att hålla någon i handen så jag får väl står ut tills ikväll när Roger kommit hem.

En härlig söndag

Här är en liten tjej som börjar bli stor, äter här potatis och morot vilket hon tycker är super gott!


Agnes fick på förmiddagen välja vilken frukt hon ville ha, vad tror ni hon valde?! En CITRON!!! Och som ni ser så äter hon... vad ska det bli av denna tokiga unge?


På eftermiddagen var vi ute och provade nya gungställningen som Agnes och Freja fått av Wilma och Tim, tjejerna fick den då pappa Roger backat över den förra som Agnes fått av familjen Magnusson.. Den funkade toppen och tjejerna gungade länge och väl.



Nu på kvällen kom mina föräldrar förbi och fikade och lekte med Agnes. De är verkligen bra att ha!
Tidigare idag försökte jag få tag på familjen Gudmundsson/Björk, men de valde att inte svara.. skulle bjuda hem dem på mat men det får väl bli en annan gång!

Förberedelser

Det krävs lite förberedelser inför Agnes kalas nästa söndag, barnen ska dock få leka fritt förutom en sak.. Nu på förmiddagen arbetade vi alla med dessa "godispåsar" och "godisar". Barnen ska nämligen få en påse och sedan leta i skogen efter tillhörande godis och när de funnit den kan de komma och byta mot en riktig godispåse!



Angående turen i skogen igår.. Inte en enda svamp men diverse djur..

Aningen suddig bild på en liten orm som låg på vägen..


Här är en liten groda, de fanns det massor av så jag tänka mig att det säkert fanns massor av ormar som äter dessa.. Uha..

Kantareller

Tog en snabb tur till skogen idag med tjejerna och Roger, plockade lite blåbär samt några kantareller (de räcker till mig iallafall). Skogen gav mersmak så det blir en sväng imorgon igen, hoppas på lite härligt bilder på högar av kantareller..
Agnes kusin som fyllde år igår ska vara hos mina föräldrar imorgon så vi får se om vi hinner åka dit och leka lite.

Inbjudningskorten

Äntligen har vi tagit tag i inbjudningskorten till Agnes kalas, nu är det bara att hoppas att vädergudarna är med oss och att kompisarna planerar att vara hemma..


Hmm, spännande vilka namn finns på korten?! Kanske ditt barn är bjuden? Agnes har fått välja helt själv så.. no hard feelings :) Haha...
Nu har Roger och Agnes åkt till förskolan för att hämta telefonlistor så vi ska kunna klura ut vart en del av barnen bor, det är förbjudet att lämna inbjudningskort vid barnens hyllor vilket ioch för sig är bra så det blir att hålla tummarna

Smarrigt kalas

Så idag fyllde alltså Alicia 3 år! Av oss fick hon ett kub pussel (alltså sex pussel i ett..) samt lila byxor och en lila tröja. Tror hon gillade grejorna.

Självklart hade vi helium ballonger med oss och de är lika uppskattade av alla barn som fyllt och fått. Det är roligt när de åker upp i taket samt att släppa ut dem mot himlen, det är otroligt hur länge de syns och hur långt upp de stiger.
Vi blev bjudna på gott fika, speciellt gott var en snickers kaka ala Linda. Det var cornflakes, jordnötssmör, sirap, socker och blockchoklad, typ.. De var kanon goda så imorgon blir det bakning, eller varför inte ikväll?!
Barnen fick leka i drygt 3.5 timmar men det var för lite ändå, gångerna vi ses är alltför sällan att de har så mycket kärlek till varandra att de inte hinner allt de vill.

Nu ska jag planera Agnes kalas, funderar på nästa söndag. Ska ringa skidkamraterna och kolla så att det inte är några inbokade aktiviteter på Skidstavallen bara. Där kan barnen leka i skogen och i hinderbanan eller leka på öppna ytor samt grilla kort. Det blir mysigt.

Vad är det för dag idag?

Jo, det är Alicias födelsedag HURRA HURRA HURRA.

Alicia är Agnes och Frejas kusin, hon fyller tre år så i eftermiddag blir det lite kalas och lek. Vi åker till dem till kanske fyra (gäller att få i ordenligt med mellis och energi..).

Freja har somnat och jag känner mig lite lat idag, har svårt att börja med något och känner jag mig rätt så får jag väl full fart lagom till att avbryta för att hämta Agnes.. men sånt är livet. Ganska ofta önskar jag att jag haft ett större hus för då skulle inte alla rum se lika röriga ut så fort man lämnar två saker framme. :(

 Nåja, nu loggar vi ut och tar tag i måstena

Väggmålning

Nu är mitt projekt klart, det blev texten: Friendship & LOVE, mesigt eller?
Jag har målat på fri hand, det blev väl så där men på håll är det ganska fint, förutom lite snett kanske.



Hittade även ett snyggt nagellack häromdagen som jag bara var tvungen att köpa! Oj bilden visade inte mina naglar från den bästa sidan och oops tajm att ta fram acetom och ta bort kladdet..



Häromdagen kom jag på att på sommrarna när man var liten fick man alltid håret insnurrat i trådar och vips så hade jag gjort två på Agnes, på bilden syns den som hon är mest nöjd med- AIK. Den andra är rosa, blå, grön, röd och lila.


Freja är verkligen intresserad av allt som Agnes gör, det är roligt att se och uppleva ett litet barns uppväxt igen! LYCKLIG!!!
Roger och Agnes har åkt till Plantagen eller Granngården för att inhandla en ny grävspade då våran bästa gick rätt av igår vid grävning. De skulle även passa på att häma Frejas pass på polisstationen, så nu fattas bara en resa.. har du en över?

Aldrig igen...

När Freja somnat valde jag att dra igång lite bakning. Vilket misstag då det drog ihop sig med första kakorna samtidigt som jag höll på med kaka nr 2.. Hursomhelst, Roger fick rycka in.. do I need to say anymore?! kaka 1 sóm skulle ut ur ugnen kom ut men det sker i slowmotion och känslan för resultatet finns inte i min karl. Usch vad tråkigt när man anstränge sig så kommer en karl och förstör. :( Men men det kanske inte var meningen att det skulle bli några kakor. Tänker då på midjemåttet och på midjemåttet hos en god vän som tappert kämpar med sitt. ([email protected])

Nu blire lite vägg målning, senare får ni resultatet.

Första dagen på förskolan efter semestern

Imorse väckte jag Agnes efter vår sena fisketur, hon sa att hon inte var utvilad och att jag skulle komma tillbaka senare.. :)
Freja fick jag oxå väcka så att vi skulle kunna komma iväg i tid. Det är otroligt hur bra mina barn sover och det är sååå skönt! Jag vet inte hur det skulle fungera utan sömn?!

När vi kom till förskolan blev Agnes eld och lågor när hon såg alla sina vänner, allt hon ville berätta om var som bortblåst.

Freja sover så mamman ska kolla på arbetsförmedlingens hemsida för att se om det finns några jobb..

En vacker kväll till havs

När eftermiddagen kom blev vi sugna på en sväng på sjön. Vi grillade kycklingspett, skar sallad och fyllde varsin matlåda med potatissallad. Vi åkte ut, fiskade lite, åt våra lådor och sedan skulle vi packa ihop och åka hem, då kastade vi i Agnes spö en sista gång och då fick hon en jätte fin abborre. Skulle tro att den vägde cirka 4 hekto. Nu håller Roger på att grilla den i ugnen med smör och flingsalt.



En galen glad tjej..

Freja trivs ganska bra i båten åtminstone så länge motorn är igång och vi tuffar på.


På förmiddagen upptäckte Freja att hon hade fötter som man kunde slicka och gnaga på.


Efter lunchen lekte tjejerna att de var sjörövare, det är otroligt vad ett par reklam mössor kan göra för barnens lek!

En härlig söndag

Nu på eftermiddagen var vi bjudna till svärfar och hans tant, där fick vi god mat och gott sällskap. Maten bestod av grillat kött, sallad och klyftpotatis. Till efterrätt hade jag bakat en lime/citronpaj som serverades med vaniljvisp och vaniljglass. Allt var verkligen toppen gott.


Här sitter Freja och väntar på mat, hon var så hungrig att leksaken fick agera substitut för den gurka och vatten som serverades åt henne några minuter senare. Hennes måltid avslutades med en slurk mamma mjölk.



Agnes väntar även hon på maten., här tillsammans med faster Ulrica.



Här är faster Ulrica med Freja i sin famn, hon somnade efter maten så när de två myst klart fick hon ligga i vagnen vilken jag fick rulla gåendes hem medans de övriga familjemedlemmarna åkte bil från Hille. Freja sov hela vägen hem så det var helt klart värt att gå så hon fick sova ut.



Imorgon blir det återvinningen några svängar och kanske ett bad eller två då poolen fortfarande håller 25 grader :)

Medborgarskolan

Jag har anmält mig till studier under hösten, det känns lite nervöst att kasta sig in i det okända men det är en del av livet och det stärker! Jag ska om jag får plats läsa teckenspråk, det är något jag tror kan vara en merit i mitt framtida jobbsökande. Vill du oxå läsa och plugga med mig så sök det kan vara roligt med sällskap av någon man känner.

Hagaström

Idag var jag och tjejerna i Hagaström på besök hos goda vänner. Agnes är så intesserad av vad alla stadsdelar och orter heter. Hon är jätteduktig på att berätta vem som bor vart (Lervik, Hille, Valbo mm). Vi hade verkligen trevligt de timmar vi träffades. När barn är med räcker det med en kortare tid då de inte alltid lyckas hålla sams, men jag tycker att de skötte sig riktigt okej idag. 

Nu på kvällen var vi till valbo, Ikea.. skulle köpa vita tavellister samt ett uppblåsbart stolsilägg till Ikeas egna plast stolar. Tror ni att något fanns? Nej självklart inte, listerna fanns ej i detta varuhus och iläggen hade utgått så om du har ett eller vet någon annan är jag intresserad av det! När vi kom hem hade Roger varit ute och jobbat på huset då det har saknats några panelbräder och foder kring sovrumsfönstret sedan vi bytte fönster för fyra år sedan .. å vad hade hänt nu då? Jo Roger har på något vis lyckats ha ner det so stod i fönstret (två höga DYRA krukor) så nu blir det till att städa lite :(

Kram på er alla!

Semester i Sverige

Vi har varit på semester i Leksands sommarland, vi bodde i en stuga på campingen bredvid sommarlandet så det var gångavstånd. Sommarlandet besökte vi två hela dagar, det var helt kanon! Agnes lekte och hade såå roligt. Första dagen vi var där fick vi sällskap av Felicia och William med deras familjer (de går på Agnes förskola).


Ovan är Agnes på väg runt i pariserhjulet, under är jag och Agnes ute på en häst ritt, de här turridningarna var helt klockrena. Hästarna var mycket bättre än riktiga och Agnes kunde åka runt hur många gånger som helst och leka att hon var värsta hästtjejen på vildhästar.



En dag besökte i Tomteland i Gesunda, även det var helt toppen. Vi lyckades verkligen tajma åldern för att besöka dessa turistmål.



Här är bästa tjejerna i tomtens säng tillsammans med tomtenissen NisseTrix.


Härliga havet

Mina älsklingar kör båten.

Först åkte vi upp mot Gävle Strand och kikade i kanalen där sedan styrde vi kosan mot Engesberg där vi intog våran matsäck, tänk vad gott saker smakar när man är ute så där (kalla makaroner och köttbullar).
Efter maten körde vi tillbaka till Testeboån där vi badade och kollade på fiskarna som så nyfiket simmade runt oss.




Efter en helt underbar dag på havet och till båts blev det en familjepitsa ifrån Emils.
Imorgon drar vi till Leksands sommarland, ha det så bra alla vänner!

Det blir en dag på havet

Väntar nu på att Freja ska vakna så vi kan åka ut på havet. Det blir lilldamens första åktur! Vi väntar även spänt huruvida det finns någon stuga åt oss så vi kan åka till Leksands sommarland i morgon.

Nya skor

Häromkvällen var vi förbi ett par goda bygrannar, med mig hem hade jag bland annat dessa alldeles nya springskor. De hade nämligen blivit för små så då fick jag dem plus två andra sommarskor. Det var precis vad jag behövde. Det är verkligen toppen när man kan ge varandra istället för att slänga som de tänkte göra.


På fredag funderar vi på att dra till Leksandssommarland. Har ni några boende tips eller angående hur många dagar vi bör ägna där?! Funderar på två dagar..

Glass är gott!

Är man ett  barn spelar det ingen roll hur man ser ut efter en glass, och visst är det härligt!



Pappa myser med sin minsta...


På Agnes kalas var det tre små princessor (Alicia, Linneá & Agnes). De skiftade bråk med stor kärlek.


Så här ser det ut vid skötbordet med de små fjärilarna som jag målade i söndags.


Nu är kvällen här och jag är såå sugen på choklad med daim i.
Om ni hade någon i er närhet som verkligen betedde sig illa så att barn blir drabbat genom mobbning skulle ni agera eller hoppas att den dumma idioten kommer på vad hon håller på med och lägger ner?!

Äntligen

Äntligen är ordet jag känner nu när hemmet börjar likna det det var innan Agnes fyllde år och vi hade kalas. Krävs dock lite mer tid innan det är återställt och plats funnen för alla nya fina leksaker, hon fick bl.a: 5 barbie, 2 barbie hästar, princess klänning, princess skor, princess handduk, princess duschkräm, prinsess bok, rittavla, tatueringar, vägkritor, vägkritor-3D, barbiekläder, tröja med my little pony, ljudböcker, flip flop tofflor, princess mygg och flaska, princess ryggsäck mm. Ja, jag vet princess princess princess men vad gör man? Jag har aaaaltid sagt att jag vägrar köpa alla princess grejer men det är ju det enda ungen vill ha! Hon är supernöjd med allt, så tack igen för alla saker som nu måste stuvas in i lådor och skåp.. ;)

Har någon någon tanke om EFX armbanden? Funderar på att köpa åt mig och Roger (kanske det skulle vara bra för hans migrän) och kanske till far i födelsedagspresent.

RSS 2.0