Fint halsband

Agnes har inhandlat ett vackert halsband som man kan öppna! Inuti fick hon själv sitta tillsammans med sin mormor.  Halsbandet köpte hon på H&M för 39:-, billigt värre tycker jag.


Nu är Agnes och Roger på isracing i Valbo, vi andra stannade hemma för att vila och lillan sover nu i sin säng. Aningen oroligt är det i sovrummet då hon hostar och hostar, verkar inte få någon ro alls. Hoppas verkligen hon får somna ordentligt å slippa hostan.

Idag har det handlats då jag inte vill trängas med alla andra som ska handla nyårsmat i morgon. Handlade inte någe speciellt då vi förmodligen inte får något besök, tar den middagen vid annat tillfälle (tror jag, eller ?!).

Böcker och spel har avverkats här oxå, det är ganska mysigt med innedagar ibland men Freja förstör ganska mycket när hon röjer runt allt :D

Har ont i ryggen efter vurpan med tefatet igår..

En eftermiddag i pulkabacken

Idag samlades vi äntligen och gjorde oss redo för en tur i Hilles pulkabacke. Här är de minsta deltagarna.

Freja i sin nya mössa ifrån H&M passade perfekt och värmde skönt under hela utevistelsen.

Therese vilar i backen efter att gått upp några gånger, Agnes funderar om hon ska våga susa ner på stjärtlappen efter sett sin mor åka på tefatet rätt ut för ett hopp (som några ung j....a byggt mitt i backen som ej syntes uppifrån) och landa på ryggen.

Äh, vi brottar ner Therese istället och tar hennes pulka!


Freja var vaken under hela utevistelsen och satt nöjt och såg på oss andra springa upp och åka ner i backen. Vällingflaskan var laddad till max så den snuttade hon lite på när jag kollade till henne mellan åkningarna. Mätt och varm då är livet helt okej.


Turen i pulkabacken gick ganska bra, synd att det inte fanns något riktigt bra ställe att ha barnvagnar med sig.. Barnen lekte och åkte omvart annat, turades om gjorde de oxå om pulkor, tefat mm.
Det blev ett snabbt slut när Freja plötsligt blev jätteledsen, insåg att tiden för mat och sovning snabbt närmat sig så det blev att åka en sista gång och sedan packa in oss i bilen.

Julafton

Vi hade en alldeles underbar julafton hos mina föräldrar med min brors familj. Det var god mat, trevligt sällskap och fina presenter.
Roger fick börja julafton med att ploga men efter några timmar kom han, när klockan var fyra var han på plats och fyllt första tallriken utav den goda maten.


Tomten var såå spännande men inge läskig alls, Agnes snackade på med honom om allt möjligt.


Barnen fick så fina paket: bob, skidor, GoGo hund, Winx barbies, microphone, spel, snoddar, gitarr, strumpor, böcker, pulka, tefat, prinsess mugg mm.

Lotta

Lotta på bråkmakargatan... hmmm, vad ska man säga om henne?! Eller kanske snarare om Astrid Lindgren! Det är alltid nå tok barnen lär sig, ord eller ageranden.

Astrids filmer är dock väldigt bra överlag men kan inte låta bli att irritera mig över allt som lärs. Att Agnes skriker lortunge efter barn eller klipper sina kläder skyller jag helt på Astrid så kanske man kunde skicka en faktura till någon fond som stödjer utsatta barnfamiljer.. :D

Dåligt med inlägg

Jag vet.. jag har varit dålig på att dela med mig utav min tillvaro men jag orkar inte..

Energin är helt slut när kvällen kommer, när Roger inte är hemma någe blir det tyvärr så. Nu har han för en vecka gått av plogjouren men vi får väl se om hans timantal på jobbet minskas eller om det rullar på.

I kväll ska han skotta av garage taket ialla fall så då kan jag kika på honom genom fönstret en stund.. :D

Annars är allt bra med oss, julen gick kanon bra!  Freja sov när tomten kom men Agnes hon pratade och pratade med tomten om allt möjligt. Hon berättade om julen, om Freja och allt annat. Efter förra julen var hon tveksam till tomtens existens men i år är hon helt troende igen.

God jul och Gott Nytt år till er alla,

ska snart fixa lite bilder och fler inlägg om vad som sker..

julklappar

Har de senaste dagarna fått julklappar av Roger då han ej kunnat hålla sig ifrån att berätta att han köpt grejer å då blir jag så nyfiken att han måste berätta, vilket slutar med att han ger mig grejerna..

Häromdagen fick jag ett Wii, vet inte när jag ska ha tid att spela men han hade väl att jag skulle träna i tanken när han köpte det. Sen idag fick jag en ny HTC hero android mobil men då funkar inte mitt gamla simkort så måste väl beställa ett nytt sådant eller vad man nu gör?!

Tack snälla Roger för alla dyra paket, men nu får det vara nog! :)

Läste nyss en annan blogg, även hon skrev om bristen på julkänsla. Känslan har inte alls infunnit sig här, den kommer nog inte förräns till julafton. Det känns som om jag inte riktigt vet vart vi ska heller så jag vet inte vad jag ska förbereda osv.

Imorgon är det i alla fall Kerstins födelsedag så då blir det att köpa blommor till graven samt att tända ljus. ♥ Imorgon skulle hon, vår första dotter fyllt 6 år.

Blir även en uppesittar kväll med bingolotto.. har köpt två stycken, tänkte vinna en ny bil..

Blir även spännande att se vad det tänker bli för väder då Roger har plogningen ända till söndag..

Läsk

Läsk, godis, socker...

Vart drar man gränsen om vad som ska serveras på förskolan?! Många föräldrar jobbar hårt för att hålla yoghurt, kräm, juice mm borta från borden men till vilken nytta om det ska serveras läsk bara för att de har julbord?

Är det inget julbord utan julmust när det är barn mellan 1-5? Vid jul måsta man alltså dricka läsk? Man kanske inte ens får dricka läsk när man fyller år, den dag som verkligen är årets viktigaste. Men på förskolan ska man alltså dricka läsk bara för att det är prinskorvar och köttbullar?!

Mitt barn dricker läsk, inget konstigt med det tycker jag. Det är inom rimliga gränser enligt mina mått :) men barn som aldrig druckit läsk ska väl inte dricka det på förskolan heller? Vårdnadshavare måste väl få bli informerade så de kan ta ställning?!

Ett barn som aldrig dricker läsk eller äter godis får ju enorma konsekvenser i sitt beteende om den dricker två 33cl drickor till maten.

För mig är det fine att de serverar dricka men jag tycker synd om de föräldrar som jobbar för att barnen inte ska komma i kontakt med läsk eller onödigt socker.

På facebook var detta tydligen ett hett ämne att ta upp, tror alla tyckte jag hade fel. Ett glas läsk mer eller mindre spelade väl för barnen ingen roll?!

Jag är i alla fall arg! Man borde respektera föräldrarna som jobbar för matsituationen i förskolan och inte köra över de på detta vis! jag kan ge mitt barn läsk när jag själv vill så det är då inte nå synd om mitt barn om hon inte får på förskolan.

Hur har det varit på era förskolor?

Fick ringa efter Roger

Usch idag blev jag sämre för att åter blivit bra igen..

Strax före lunch idag var jag så dålig att Agnes själv ringde efter Roger för jag kunde inte ge tjejerna mat, Agnes tog själv saft och vindruvor så länge och till Freja gav hon kexlådan och ett helt äpple.
Som tur är gick det bra för tjejerna att äta, tror att jag fick en släng av migrän. Blev helt utslagen, ont över ögonbrynen och spydde som bara den.

Roger stackarn stressade hem (tog dock en timme) när Agnes ringde och gav tjejerna mat och mig medicin för jag klarade inte heller av att ta mig till köket och ville inte att Agnes skulle klättra i medicinskåpet. Nu några timmar senare mår jag bra och Roger har åkt till jobbet igen.

På förmiddagen idag ringde de ifrån en annan förskola och erbjöd mig ett vikariat (start i januari) som jag tyvärr oxå tackade nej till. Men glad är jag då de väljer mig :)

Doften av nybakat

Nu är doften av nybakta bullar i vårt hus ljuv. jag och Agnes bakade lite bullar efter lunch idag. Det är såå gott med nybakt, är ni sugna på fika är ni varmt välkomna!
Jag gör mycket hellre vanliga bullar än lussebullar, det är enligt mig lättare och de är goda även dagen efter eller efter infrysning.


tänk att lilla Freja nu blivit så stor att hon drar iväg på sina egna äventyr och ställer sig mot allt. Det är verkligen full fart som gäller för henne. Hon gör av med så mycket energi på dessa äventyr att det medför att hon ligger under medelkurvan på vikten men hon mår bra och ligger egentligen riktigt bra det är väl att man jämför med gobiten Agnes som var aningen rundare :)


R.I.P

Rest In Peace du lilla lurviga djur..

                  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

Du var alltid full med fart och bus, idag du lämnat oss med samma fart du levde ditt liv.
Lilla sötnos skutta på molnen, mumsa på banan och morot
Vila i ro, vi möts igen!

                  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥


JOBB

Telefonen ringer.. det är A ifrån S-förskola. tadadada...
Hon erbjuder mig 10 veckors jobb med start den 12:e Januari åh jag blir så glad så hela kroppen får rysningar!
Inser dock omgående att shit Roger ska ju ploga dubbelt januari och februari och plogningen kan han inte vara pappaledig ifrån.. så nähä det blir till att avböja erbjudandet imorgon om Roger inte lyckats trolla ihop något.

Fast samtidigt var det väl inte tänkt att jag skulle börja jobba redan i Januari..

Kul att det tillslut blev en så pass bra ansökan att de tog mig på stående fot! Bra val Gävle kommun :)


Mina tomtar

Undrar hur det går med min tomte försäljning?! Vill ni kolla på dem och kanske köpa, kan ni åka till Stiftelsevägen i Valbo (bakom Tempo) där står de i ett skyltfönster (tillhörande en massage mottagning) och väntar på att flytta hem till er!

Ser du din favorit? Ring mig eller gör ett inlägg så ska jag kolla upp om den finns kvar!

Olika besked

Som ni vet hade jag funderingar på huruvida jag kunde ha Freja med till förskolan vid hämtning och lämning av Agnes.
Svaret... det är olika bud hela tiden! Först var det helt okej att hon kom in för så många hade haft och den lilla stund vi var där borde inte vara avgörande för om de andra skulle få vattkoppor eller ej.
Nästa besked (som dock ej nått mig) var att hon inte fick följa med in. Det meddelade Roger att de sagt när han lämnade i morse.
Så nu ställer ju jag mig frågandes till om jag ska ringa in och säga att nu är jag här skicka Agnes till hallen så hon kan klä på sig..

Jag blir irriterad när de har olika åsikter i frågor, är man osäker kolla upp innan svar lämnas!

Sedan blev jag än mer irriterad när de skjuter på utvecklingssamtalet när Roger meddelar att det är han som kommer!

Lucia firande

idag var det dags för lusse firande på dotterns förskola men eftersom jag inte mår så bra och även är emot morgonfirande fick Roger gå.. Som ni ser så är Freja väldigt prickig, hela kroppen ser åt så här.


En trött liten tärna som inte hann äta frukost innan det var dags att gå till förskolan fick ha mackan med sig i pulkan. Det är inte roligt för någon när det är så här stressigt!
Glad var hon ialla fall över att komma iväg.

Roger tyckte det var roligt att se de små sjunga och busa, nu är han på jobbet och jag kämpar på med min feber.
Har kokat mat åt Freja då alla lager i frysen gått åt under tiden jag varit sjuk, nu klarar vi oss en vecka till utifall jag fortsätter vara dålig och inte orkar laga mat åt henne.

Då jag fått endel kritik över mina musbilder så väljer jag att endast berätta att en till är fast! Nu har vi fångat tre stycken, hoppas det är slut nu..

Jobbiga nätter

Nu börjar jag förstå er föräldrar som beklagat er över att ha barn som vaknar på nätterna.. Nu när Freja har vattkoppor vaknar hon varje timme och vill tutta. Vattkopporna verkar vara mycket jobbigare för henne än vad det var för Agnes.
Vi får se vilka vi firar jul med då vi har några i släkten som inte tycker att det passar med vattkoppor just nu och de tror att de smittar längre än att kopporna torkat...

Idag har jag haft hög feber men tror att det är lugnt för tillfället, jag brukar må bättre på kvällarna så det är för tidigt att säga något om utgången.

Hade så gärna velat måla taket i källaren.. ja som ni hör så börjar det bli dags för de roligare delarna i bygget!


Sjukstuga

Usch vad det är trist att inte orka kliva upp och göra något. Feber är inge roligt man blir helt pucko.

Agnes sover i allafall i Valbo hos sin mormor och morfar, det är andra natten idag. Det har varit bästa lösningen då Roger har plogat och sandan sedan 3 i natt. Nu är han hemma men aningen trött :)

I morgon kommer Agnes hem på förmiddagen, det är otroligt hur man längtar efter sina barn när de är borta men hon har garanterat haft det bättre där än här.
Vi får se hur det blir med lucia firande på förskolan på tisdag, vet inte hur restriktionerna är. Luciat ska vara utomhus så Freja borde inte smitta.. Jag ringer förskolan i morgon, funderar även om Agnes kan gå resten av veckan då jag måste gå in med Freja när jag ska lämna Agnes.. hmm kanske lika bra med jullov nu redan?!

jaha nu var det dags igen..Jo men precis, nu är det Frejas tur att ha vattkoppor. De syns inte på bilden men de är där, överallt..
De rackarna upptäcktes under vår utflykt till badhuset under fredagen. Det blev bara till att stiga upp ur vattnet och stackars Agnes fick knappt bada. Det är såå typiskt när man äntligen har tagit sig iväg ensam med de små så blir det på detta vis.


Slipade lite spackel igår innan sängen lockade. Mitt hår blev alldeles vitt av dammet. Tyvär så känner jag mig så här gråhårig redan så det måste nog bli en färgning.. :(


Idag är Roger och Agnes på 4 års kalas, vi håller oss hemma då kanske det är barn och vuxna som inte vill ha vattkoppor lagom till julafton.

Ikväll är det tänkt att Agnes ska sova hos mormor och morfar, hoppas det blir av!

Var på förmiddagen ut för att fylla på mat åt fåglarna då jag upptäckte att hela gården var upptrampad utav rådjur. Skade djur inne, skadedjur ute.. story of my life

Laddat

Igår laddade jag åter musfällan och under natten har det blivit fångst. Det var verkligen tur att Roger var hemma i morse så han kunde ta reda på skiten..
Fällan är åter laddad med en hasselnöt, hoppas dock att det är slut på djuren nu..

Denna mus var mindre än förra.. Usch vad äckligt..

Har för övrigt varit till stan idag för att inhandla 15 års present till O. gissa vad det blev.. hihi ni får se senare. Skulle även handla mat på willys på hemvägen men det blev ändrade planer då de inte kunde värma barnmat åt Freja så då lära vi åka hem och äta, det var väl väldigt dåligt då de har en liten servering?!

Jag är...

ja just det vem är jag?! Att skriva arbetsansökningar får en verkligen att fundera över vem man är och över vad man vill.

Jag vet att jag älskar att ha människor omkring mig och älskar att stå värd för mina nära och kära. Att ha vänner på besök och bli bortskämd med sällskap, lek, skratt och prat är för mig en lyx. Goda vänner kommer ofta på besök och äter gärna medan de är här :)
Vänner som inte besöker oss.. hmm, er har jag bara en sak att säga: om vi brukar hälsa på er, så kom och hälsa på oss.. Jag är inte mycket för envägs vänskap.
Jag kan vara jättedålig på att hälsa på och speciellt nu när Freja kommit.. man blir bekväm och vill inte ändra i rutinerna i onödan om några andra har lättare att hälsa på istället..

Med allt detta sagt vill jag skicka en kram till Anna som kommer regelbundet med sina ungar och förgyller våra liv.

Jag är även jävligt trött på räkningar..

Ibland räcker inte tiden till


När tiden inte räcker till så blir bloggandet aningen lidande..

Lite uppdateringar ifrån senaste dagarna; i Söndags var vi till stallet där Agnes fick rida på Snowman. De övade även att trava lite.


Igår innan min kvällskurs hade jag blivit beordrad om att fota julbocken innan jag gick in. Och visst är bocken fin?!


Lite snöänglar hann det bli innan skolan igår oxå. Det är mysigt att vara ute i mörkret och leka tycker jag.


Idag, äntligen fick Agnes gå på förskolan. Hon har haft en jätterolig dag. De var till pulkabacken på förmiddagen och var inne på eftermiddagen.
väl hemma körde vi igång lite pyssel. Vi gjorde iordning dessa former med vatten, färg och glitter för att ställa ut på frysning. När de stelnat brukar vi hänga upp formerna vid entrén.Härliga sovmornar

åh, vad jag tycker att det är skönt när barnen sover och ingen väckar klocka ringer. I morgon är dock lungnet över och jag kommer vakna med ett ryck och stressa iväg Agnes till förskolan.
För oss är 9-14 verkligen inte en bra tid, kanske 10 eller halv elva skulle vara bättre för oss..

Freja sover nu, så fort hon vaknar blir det en sväng till Dollar Store, måste kolla lite har dock inget som ska inhandlas.

Ikväll är det skola som gäller, det har varit inställt de två senaste gångerna så jag lär bittert medge att mitt tecknande är lite segare än vanligt.

Samma sak varje dag..

Snön faller och vi sitter inne med de förbannade vattkopporna!

I eftermiddags kom i alla fall Anna med sin boys, det var verkligen trevligt då det är full rulle på de små och vi vuxna skrattar åt dem och åt annat tok. Härligt att några vågade trots kopporna som näästan har torkat nu.

Freja behöver en overall.. men vet ej vilken jag ska köpa, det borde ju vara lite rea på sådana grejer tycker jag?!

En kall dag

Vi trotsade kylan och klädde på oss och tog en liten gungning och en liten pulkaåkning.
Kinderna blev snabbt röda utav kölden, trots att det "bara" var -12,5 så bet det ordentligt så det var inte en lång stund vi var ute. Skönt var det dock att vi tog oss ut.


Nu på eftermiddagen har vi kämpat på med byte utav sängkläder, Agnes och Hubbe myser mest. Täckena hänger ute på vädring fortfarande och får nog hänga där i en timme till ialla fall.


Den minsta vi har, Freja.. hon är heelt vild. Hela tiden kryper hon iväg och letar på något bra att ta tag i sedan ställer hon sig upp och SLÄPPER!!! och ja.. hon faller! Om och om igen genomför hon detta stunt trots gråt och tandagnisslan. Apropå tänder så har hon fått ytterligare en tand och är nu uppe i sex stycken.

Nu ropar kaffe bryggaren att jag ska brygga lite innan jag beslutar om tacopaj eller korvstroganoff..

Första december

Första december och vår lilla mus är fast!

Stackars rackare.. Men åh vad skönt å få ha maten ifred men vi har en fälla kvar utifall det är någon till. Fällan är laddad med en hasselnöt.

Här hemma börjar kopporna att försvinna men några är fortfarande vätskefyllda så det är bara att ge upp hoppet om att Agnes skulle få komma iväg imorgon till förskolan.

Annars så kämpar jag på med en jobbansökan, ska även posta en blankett till registerutdraget, får se om den hinner komma innan jag måste posta ansökan annars får jag väl komplettera vid en eventuell intervju.

Årets advetskalender blev en från littest petshop. Vi brukar inte köpa någon kalender för det brukar alltid ramla in några choklad kalendrar. I år verkar de dock utebli..
Hursom helst, lycklig tjej fick öppna lucka 1 idag och längtar som tusen till dagen efter idag för då får hon öppna nummer 2!


RSS 2.0