Söndag med arbete på schemat

Imorse när vi vaknade (endast Roger fick ta del av den extra timme som var tillåten att sova..) hade Freja krånglat in sig i pyjamasen, endast en arm var där den skulle. Lika glad var hon ändå.



Idag kom Rogers pappa för att hjälpa oss med lite regeluppsättning så nu är det nääästan dax att skruva trallen kring poolen. Det börjar se ljust ut över att vi kan bada tryggare till kommande säsong.
Skelettet syns nu på bild, det händer mycket när man är några, jag har by the way skruvat kanske 100 skruvar idag.. :) Agnes var en stund till familjen B där hon fick leka.


Halloween

Dagen till ära så pysslade vi lite egna pumpor.. nej vi hade inga pumpor så vi målade egna glasburkar. 'Visst blev de söta?! Man tager vad man haver. :)

För övrigt idag så har vi varit till Valbo där vi tänkt häsa på Albin med familj men de svarade inte i telefonen så de blev utan besök.
Agnes var utklädd även idag till troll så hon gick och knackade dörr en stund även idag. Då Albin inte var hemma gick vi till Nelly istället en sväng och hon blev jätteglad. Det är roligt att de tycker om varandra lika mycket som vi mammor gjorde när vi var små.

Nu har vi avnjutit lite taco och lasange å skrattar nu glatt åt Bert på bolibompa. Senare ikväll är det fyran som gäller då de sänder ett program som heter " så mycket bättre", det är ett musikprogram där de hyllar olika artister genom att sjunga deras låtar. Ikväll är det Tomas DiLeva som ska hyllas och hans musik är ju bäst!

Fredags mys


Idag har vi varit på Jungle City heeela dagen, vi kom klockan tio när de öppnade och åkte ungefär halv sex.. Vi har haft en kanon dag med mycket lek och bus. Först hade vi sällskap av Lena, Tuva-Li och Theodor. När de gett upp hade nytt sällskap kommit det var Anna, Romeo och León.
Då det inte serveras något nyttigt överhuvudtaget på Jungle city har dagens måltider varit socker och fettfyllda så för att inte bryta trenden tog vi kebab hemma på kvällen :)


Här susar Lena och Tuva ner för rutschkanan, aooii vad det går!

Tack alla ni som gjorde sällskap till oss idag, det har varit kanon.

Nu på kvällen kom vi på att det var Halloween.. så det var bara att klä om och bege sig ut i regnet. Agnes fick vara troll. Då batteriet tog slut i kameran blev det endast en bild, en suddig.. men men söt var hon i alla fall.


1 års kalas


Idag var det dags för 1 års kalas, Leona fyller år! På vägen till Valbo kommer vi på att vi inte ätit mellis eller mat.. Hur skulle det gå!? Äh, vi stannade på McDonalds :)
Det var super roligt att sitta vid fönstret och kolla på de bilar som körde i driven. Maten slank dock ner utan tjat så jag får väl vara nöjd för barnen verkade vara det.


Födelsedags barnet! Stort grattis lillan från faster.


Även de stora tjejerna fick varsitt paket utav mormor/farmor. Vilka lyckliga tjejer.


Nu sover båda barnen, den enda kommentar jag har till det är: SKÖNT
Nya tag imorgon

Alltid lika trött

Mina förmiddagar är så sömniga, har inga problem med att komma upp och fixa iordning oss men nu ett par timmar senare skriker kroppen efter KAFFE! Ögonlocken kan knappt hållas öppna men snart har kaffet gjort sitt och jag kan damsuga å feja runt som alla andra dagar.

I eftermiddag blir det kalas för Leona, min lilla brorsdotter som fyller 1. Hipp hipp hurra för dig, kram lilla ♥

Lillan har blivit stor


Det är helt otroligt vad tiden går.. Freja blir 7 månader om bara några dagar.. Medan jag satt här med bloggen satt Freja och roade sig på golvet, var tvungen att fota då hon såg såå lycklig ut. :)

En kväll på stan


Idag kom Roger hem halv sex så vi åt och packade in oss i bilen för att köpa jeans åt Agnes. Medan vi går på stan kommer vi på att Roger inte varit där för att köpa kläder sedan Kerstins begravning..
Med oss hem fick vi två par jeans åt Angnes, de med rosa mudd är fodrade.
Ett par rosa tights åt Freja från rean kunde oxå följa oss hem.


Roger fick oxå lite nytt, ett par byxor, tröja och skjorta. Med presentkort blev den totala kostnaden för allt 730:-, annars skulle det blivit närmare 1600:- det är precis sådana shopping turer som jag gillar.

Men jag då, fick inte jag någe?! Nä inte idag.. igår innan jag var i skolan fick jag en timme på stan till att inhandla en ny bh då båda bågarna gick av i en annan under gårdagen.. Men visst skulle jag oxå vilja ha något nytt men kanske tomten kan ha med sig något.

Idag har jag förövrigt putsat alla fönster så de är redo för vinter säsongen, hoppas bara att jag inte gjorde det för tidigt så det lär bli en till sväng. På somrarna putsar jag nog fönsterna minst var tredje vecka eller säger vi var fjärde ljuger jag inte!

I morgon blir det 1 års kalas!

Söndag=vilodag

Igår var det söndag och vi åkte till mina "småkusiner", här på bilden: Jakob, Alice och Isak samt Freja och Agnes. Barnen fick leka många timmar och de hade verkligen roligt tillsammans. Även mina föräldrar var där på besök och hade med sig Alicia vilka dock åkte hem tidigare och hann inte fastna på detta kort.


Hos familjen Wahlström/Olsson fikade vi, lekte och åt mat. Det blev en heldag och vi var inte hemma förräns närmare 20.
Väl hemma var det dags att hoppa i säng för de små och se på tv för de stora då det var Indiana Jones. Vi tände våra små eldstäder som hänger på väggen i vardagsrummet, det blir så mysigt! Dock fick jag ej till en bra bild..

En riktig kalas dag!

Dagen började härligt för Freja då hon fick en hel potatis, mums sa hon.. :) Hon tycker att det är roligt att prova olika smaker och konsistenser.



Efter potatisen var det dags att förbereda sig för dagens fyra års kalas hos Felicia, Agnes satte på sig Tingeling kläderna och var nöjd.



På kalaset fick även Freja fiska i dammen och klä upp sig i party hatt, tror nog Freja hade minst lika kul som de stora barnen som sprang runt och lekte och fikade.



Här visar Agnes stor pricksäkerhet i knorr på grisen! Hennes knorr var helt på plats, det är min unge det! :D
Kalaset var riktigt trevligt, gott fika och goda vänner till sällskap. Tack snälla familjen H för allt!



Nu har vi tänt lite ljus att ser på Bert, kvällen är snart slut för de små och i morgon väntar en ny dag med nya möjligheter.. Får se hur snövädret blir, några väderkäller utlovar snö från morgon till kväll i Gävle..
Nu är Freja trött och vill snutta en sväng innan natten, hon ligger och rullar fram och tillbaka och smågnäller över hur synd det är om henne. :)

Fredag hela veckan..

Vad härligt det skulle vara om det var Fredag hela veckan för då skulla kanske Roger vara hemma lite mer på kvällarna.. idag blev det köp mat av den sämre varianten - pizza, kebab och strips. Som ni ser högg den lilla tag i min bit, slet av allt ovanpå och mulade munnen full av botten - vilken lycka, det var sååå gott. Botten kan väl inte vara sämre än vanligt vitt bröd?!


Tidigare idag var vi till bvc på bebisträff, det är en jättetrevlig grupp med människor, allt känns avslappnat och lugnt. Freja hon tog tillfället i akt och rullade till bvc sköterskan Annika och var med henne under hela träffen. Annika gullade och lekte med Freja, då hon själv saknar barnbarn passade hon på  lite extra :)

Nu sover barnen och man kan äntligen sjunka ner i soffan och ta av sig byxorna. :D Det är så skönt att sitta i underkläder under en filt! Haha, där fick ni lite inside info om mig och mina vanor..

Imorgon hoppas vi på en bra dag utan huvudvärk och folk som stör! Vill ni hjälpa till att snickra är ni välkomna annars kan ni ...
Agnes har även ett inbokat kalas som vi ska ta oss iväg på, Tingeling klänningen ska alltså änligen på.

Snart helg

Snart är helgen här å jag hoppas att Roger är ledig men han vet inte än hur det ser ut på Korsnäs..

Idag har jag ialla fall städat inför helgen då det känns skönt att ha det gjort när man har båda barnen hemma imorgon för då har man ingen lust att feja runt med dammvippa och damsugare.

Ikväll kom min mamma förbi efter sitt jobb och umgicks en liten stund med oss tjejer, det är alltid uppskattat med besök men jag är sååå trött! Vill bara lämna in och gå under jord ett tag, det värsta är väl att Roger kommer tycka att han är den som har rätt att vara trött om han är ledig i helgen. Så som vanligt är det väl herrn som får sovmorgon.

I morgon är det föräldra träff på bvc kl.14 (precis när Freja ska sova..) får se om det är några andra mammor som ska dit annars struntar jag oxå i det då Agnes inte direkt tycker att det är roligt.

Nu har jag stått som värd hela veckan med mat åt diverse människor så vem bjuder i morgon? :)

Middagsgäster

Ja det är sant middagsgäster ikväll igen! Tack snälla goa vänner för att ni kommer och förgyller vårt liv. Det är extra lyxigt när ni kommer när vi annars skulle varit själva utan Roger, jag älskar att ha folk här hoppas ni känner det! Idag stod det hemma gjorde burgare och egna strips på menyn och ungarna åt som små tokar.

Typiskt var att eftermiddagen skulle sluta med gråt då Agnes klämde ett finger i dörren när den stängdes.. Nu är hon omplåstrad på det blåa fingret och gråten har avtagit då hon nu sover skönt i sängen.

Freja har varit jätteduktig idag och ätit gröt två gånger idag samt mat två gånger men naturligtvis har hon snuttat tutte oxå, hon kan nog inte klara sig utan att snutta. Oavsett hur mycket annan mat hon ätit vill hon mysa med tutten.. Blir nog till att amma ett tag till..


Ja se det snöar, ja se det snöar...

Så har snön oxå kommit till Lervik!
Men att få en bra bild var lönlöst..
Snön har fallit i drygt en timme nu så det blev till att lasta bilen med vinterdäck för att sedan när Freja vaknat åka till Lortis på NK bil & däck för att få en säkrare bil i vinterväglag. Det är tur att vi har honom, han fixar alltid våra däck och vi är alltid ute i sista sekunden så tack snälla!


Agnes provade sin klänning en snabbis med endel utav sina vanliga kläder inunder, naturligtvis var hon tvungen att apa sig så igår såg hon ut så här:

Jag har dock nu fixat axelbanden så de inte sitter så långt ut. På lördag får vi se hur vi sätter hårbandet när vi fixar håret. Men är väl ganska nöjd, ska bara inhandla ett par vita strumpbyxor så får det duga.

Envisa barn

Klänningen är ju som ni sett klar och väl på den unga damen fick den stanna.. Dock var axelbanden fel placerade så de lär jag flytta på. Kanske skulle jag gjort den lite bredare men hon får väl tänka på vad hon äter fram till lördag :) Nej då så illa är det inte, kanske den är bra egentligen.
Ni får se bild på lördag när hon är fixad i kläderna och i håret. En sak som är säker är att hon blir den sötaste Tingeling nånsin!

Nu inväntas lite besök av kära Katrin och barn. Naturligtvis stannar de och äter men det är alltid lika nervöst att bjuda en kock på mat.. Resultatet brukar dock bli godkänt och alla brukar bli mätta :D
Det är perfekt att de kommer när våra karlar är på Korsnäs och jobbar låånga timmar för då får vi prata, dricka kaffe, skratta och må bra.
Bara att hoppas att kidsen leker bra ikväll.

Ha en trevlig eftermiddag!

Tingeling projektet är i rullning

Fick lite ensam tid på stan igår innan kursen, det är verkligen konstigt och lyxigt att gå ensam på stan. En timme hade jag till att kika och besöka gamla jobbarkompisar.
Tyget till Agnes tingeling klänning köpte jag på Ohlssons tyger efter kungsgatan.
Nu på morgonen tog jag lite mått på Agnes för att kunna göra det bästa utifrån hennes figur utan att ha henne här.



Här är det färdiga resultatet. På galgen högst upp har jag gjort ett brett hårband av både det gröna samt det glittriga tyget.
Det glittriga tyget i klänningen är egentligen en lös kjol, var tvugen att göra på det viset för att undvika sömmar.
Nu återstår bara det slutgiltiga testet när damen kommer hem.. Hoppas den passar!
Har även funderingar på att göra några små skor på något vis men kan inte komma på hur. Jag har lite av det gröna tyget kvar till mitt förfogande. Tyget till denna outfit kostade 81:- sen har vi köpt vingar på Dollar Store för 30:- så det blev en billigt kostym. De vingar vi köpte fanns även på Åhléns för 69:-...

Sitter av tiden

Här sitter jag och Agnes å väntar på att Freja ska vakna att vi ska äta mat och att Roger ska komma hem så jag kan åka på teckenspråks kursen.
Medan vi väntar tränar vi på att skriva alfabetet, just nu är vi på R.. teven är på så det går lite sakta!

På förmiddagen var vi till öppna förskolan i Valbo det var roligt för oss alla. När vi skulle åka hem så stoppade Agnes ner fötterna i ett par fodrade gummistövlar som hon trodde var hennes och hon skrek aj.. Vid en närmare titt så var det inte hennes utan något annat barn har hennes stövlar på sig hem! Så nu väntar vi med spänning om vi får tillbaka våra så vi slipper köpa nya nu i höst.. Hur skulle vi nu komma till bilen i regnet?! Jo vi lånade ett par stövlar som var till salu från ett bord och så traskade vi iväg.. Idén om att låna stövlarna kom ifrån personalen och det var väl bra, hoppas det var okej för ägarna bara :)

På vägen hem stannade vi vid dollar store där vi köpte ängla vingar till Agnes Tingeling outfit så nu är det bara tyg som saknas så ska vi nog få ihop en klänning oxå. Så fort klänningen är klar kommer bilder.

Vilket vackert höstväder

Den här helgen har verkligen bjudit på fint väder, som perfekt för bygge vid poolen.. Bilden nedan är från lördag förmiddag då jag tänkt att visa er vad som händer på en helg när maken jobbar på (vilket var planen enligt honom själv på fredagen..).
Lördagen gick.. Roger fick åka och jobba..



Den här bilden är från i eftermiddags när nu hela helgen har gått.. Så vad hände?! Jo, Roger fick jobba idag oxå plus att hans far behövde hans hjälp från morgon till 16.00 då Roger sedan åkte å jobbade.. '
Som ni ser så ser gården exakt likadan ut! Trist men sant. Eller nej, nu ser jag! Roger har rest upp skottskärran! Hurra vad han är bra! :D


Vad har vi tjejer gjort då? Jo i Lördags var vi i Valbo en sväng till farmor med ett EFX armban och besökte mormor en sväng.
Idag.. blev det som vanligt en sväng till stallet.

En stark storasyster drar gärna vagnen. Mycket stoltare över sin lillasyster kan man nog inte vara.

Här rider Agnes på Snowman som är en utav favorithästarna. Freja gillar även hon hästarna och blir alldeles till sig när hon får klappa dem, nästa sommar blir det alltså två tjejer som ska rida.


En glad mamma som är nöjd med helgen då Agnes feber försvunnit och vi bara myst.
Nu är det dags att fortsätta med tomtarna.. hörni det är dåligt med beställningar! :)

Ledi lörda

Nähä inte blev det ledig lördag för Roger inte.. nä han fick åka och jobba en stund på eftermiddagen så här har inget blivit gjort :(
Jag och tjejerna åkte iväg efter lunch för att leverera ett EFX armband till min farmor, tanken är att det ska hjälpa henne bli starkare, få bättre balans samt arbeta bort rematisk värk. Hoppas verkligen att dessa hologram kan göra susen för Dagny så livet känns lite lättare.

Vill du ha ett armband för 300 (ord.pris 400) så hojta till så fixar vi.

Agnes feber är bätte idag men har ändå haft en lugn dag med mycket mys och barbiedockor.

Nu på kvällen har jag letat efter mysbyxa och tröja med SKELETT tryck, vet du var jag kan finna ett fint set? (storleken ska passa Agnes). Har letat på bodega.se men tyckte inte att de hade vad jag letade.

För en liten stund sedan låg Freja på golvet och rullade runt, plötsligt satt hon fast :D

Barnen sover nu skönt och jag gör nog snart sällskap. Har dock haft en bra dag med min familj och det är med ett leende jag somnar.

Härligt hångel

♥ idag fick vi trots feber lite besök på kvällningen. Det var Agnes kompis Romeo med familj som kom. Innan Agnes feber steg så mycket blev det lite kärlek barnen emellan :D



Efter ett par timmar steg dock febern till 40,3 å Agnes orkade inte med det liv och tempo som var hos de friska barnen.
Nu sover Agnes sött (Freja med) och jag ska faktiskt ta en bit daim marabou..

Den är helgen som kommer är planerna som så att Roger ska skruva reglar och trall kring poolen så jag hoppas att det blir några trevliga foton på bygget i slutet av helgen. Vi tjejer får väl vara inne å kurera oss annars om ork finns så blir det elda lite gammalt virke, kanske oxå grilla korv då.

Febrigt

Vår dag började med massor utav mys i den varma sängen innan vi gick upp och möttes utav kylan som uppstår nattetid då vårt element är urkopplat..
Agnes var törstig och extra gnällig så jag kände på hennes panna och det visade sig att hon hade 38.8 så idag blir det soffan och mys för hela slanten. Det är tur att hon trivs där och tycker om att ta det lugnt.
Nu när kylan blir allt större utomhus längtar jag allt mer utomlands.. tänk om man kunde ha råd.. det skulle vi ju ha om vi inte rustade så mycket varje månad, varje månad lägger vi nog 10 000 på material.. om ett par år kanske vi har råd lagom innan man ska börja om att rusta :D

Eftersom vi inte varit utomlands speciellt mycket har vi inte så mycket att referera till och skulle uppskatta ressällskap eller tips om resmål, vart reser du helst?

För att öka chanserna till att få komma utomlands ska jag sätta lite fart med mina tomtar.. alla pengar som de drar in går oavkortat till reskassan, vill du köpa en? (230:-/st)



Trots feber ska jag trotsta och åka till affären för att lämna in min tröja som inte passade.. samt åka till Kerstins grav för att tända ett ljus.

Jaha, var börjar vi...?!

I lördags hade vi besök hela dagen av Karlssons från Skutskär och som vanligt var det super trevligt. På eftermiddagen kom mina småkusiner, deras mamma och en moster till mig för att gratta Freja i efterskott till dopet samt att Agnes fyllt år.
Blommorna som vi fick var väldigt vackra i höstens alla färger. Nästa gång kommer vi till Färnbo och då ska vi ha Agnes och Rogers cross med för barnen där vill åka lite :D



Elma 1år ♥ Stort grattis till dig som fyllde år igår. Tack snälla familjen för trevligt sällskap och supergott fika. För er som ej känner Elmas mamma är hon full av ideér, den ena bättre än den andra.. Hon har inredningsideér, dekorationsideér och diverse andra ideér så tårtan som hon gjort var såå fin med små rosa blommor på, prinsess krona och små silverkulor som bildade ett band kring tårorna. Sockerkakan var upplagd på ett fat blandat med en chokladkaka så bitarna låg varanan vilket bildade ett fint mönster!
För er som vill se mer av Therese några ideér kan besöka personligapresenter.webb.se



Här är ett brev som Agnes skrev till sin morfar i tisdags.. Naturligtvis var vi tvugna att åka dit och överlämna brevet (mormor fick ett likadant som det stod "mormor" på).
Agnes har verkligen blivit duktig på att skriva (tycker jag) :D Det är intressant att se att alla barn utvecklar olika sidor trots lika ålder.


Nu går jag i valet och kvalet om huruvida jag ska klippa av mig håret.. det tar så lång tid att spara ut när man har krull lockigt hår... så hur ska jag göra?! Vad tycker du (du som sett mig i båda länderna)


Måndagskalas

När min kvällskurs i teckenspråk blev inställd pga sjuk fröken så fick det bli kalas då en god vän fyllde 40+ ;) Efter kvällmaten slog vi snabbt in ett spel (Let´s dance) hon blev glad dock med inslag av ironi men skulle nog prova spelet efter mitt förslag om att dricka av sin mans sprit som han fick när han fyllde under sommaren.

Kortet knäppte vi på kvällens stjärna när hon öppnade och vi sjöng "ja må hon leva.."
Hos Anna fick vi gott kaffe och choklad tårta, mmm... det är nog det bästa jag vet det är tur att man har lite karaktär när man är borta så att biten inte blir alltför stor. Dock hällde Annas man Åke på vaniljvisp efter eget tycke :)

Kvällen blev kanon i detta lättsamma och trevliga sällskap. Tack snälla ni. ♥



I övrig så har vi tjejer varit till Mikaelsgården i Valbo under förmiddagen där Agnes fick leka av sig lite, det blev en jättebra förmiddag. Trots den positiva inställning till förmiddagen så inträffade något mindre roligt då jag lagt dit barnkläder till försäljning.. men har de blivit sålda?! Nä... de har blivit snodda, jävla snåljåpar! Hoppas ni trillar på plaggen och bryter benen! så jävla dåligt på ett sådant ställe!
På vägen hem stannade vi på Rusta för att kolla lite men jag blir såå förbannad när man handlar något ena dagen och två dagar senare är det 70% nedsatt.. :(
När vi sedan kommit hem damsög jag samt torkade golv plus dammade  medan Freja sov och Agnes såg på lite film.

En fin avslutning på helgen


Dagen började lite segt men tillslut kom vi igång och fick besök. Först var det en god vän till Agnes som kom, E var här hela dagen och med sig hem hade hon glada minnen samt två lyktor som hon gjorde. Lyktorna är verkligen roliga att göra för de blir såå fina. Snart har vi hela köksbordet fullt av dem! :)

Här är nästan hela gängen samlat från dagen, förutom E kom även León, Romeo och Anna. Det var härligt att vädret blev så fint så utevistelsen blev härlig. Även Romeo fick med sig en lykta hem som han gjorde. Mamma Anna gjorde även hon en jättfin lykta som säkert lyser upp deras lägenhet nu ikväll.


När allt besök gått och åkt hem tog vi och knöt loss gungan i trädet där Agnes fick åka så att man själv nästan storknar.. Det ser jätteroligt ut men när man tänker på vad som skulle kunna hända om något gick snett ger rysningar.


Vi har haft en jättefin och rolig dag, alla har varit så glada och nöjda. Fler sådan här dagar efterlyses, det som saknades var ett beök av familjen M så vi kunnat dela på en blåbärspaj som tyvär fick utebli så länge.

Hoppas ni haft en trevlig helg så syns vi snart.

En dag med besök

Idag har vi haft besök hela dagen och roligt har vi haft. Det var Jansson/Karlsson från Skutskär och det är så roligt när de kommer då de har en stor tjej som Agnes kan leka med och en liten skrutt som Freja kan spana på.



Här är det Roger Karlsson som är barnvakt och visst ser han ut att kunna det?!

Barnen  har lekt och vi bjöd på mat vilken var god enligt alla munnar förutom när godisskålen började locka då var det inge gott längre... :)

Min moster och familjen till min morbror var på besök även de och de fick hålla tillgodo med fika.
vi har haft en jättebra dag är så glad för de goda vänner som kommer!

Ellos


Äntligen har jag beställt tunikan som är i mitten av vänstra bilden. Har många gånger kollat på den i Ellos katalogen men nu fick jag en 50% rabatt check på valfri vara så då beställde jag den! Jag gillar även kjolen på högra sidan!
Så nästa helg sitter jag och myser i den nya tunikan... :)

Ikväll sitter jag och myser ensam i soffan då Roger hänger med grabbarna i garaget.. haha, precis som i ungdomens dar.. Några har köpt nya fyrhjulingar och jag märkte på Roger att han nog gärna ville vara med så jag sa att han kunde åka.

Ledig fredag...

Ledig fredag betyder fullt ös! Dagen började med ett besök hos tandläkaren med Agnes, tänderna såg jättefina ut så det var väl bra.
Sedan hem för att mata och lägga lillan. När Freja vaknade skyndade vi oss iväg för att gå på babysång i Hille där vi skulle träffa några andra mammor. Egentligen tycker jag inte om att åka till sådana ställen, hatar när folk glor utan att säga något, vuxna som jämför och värderar, lägger en i fack..

När sången var slut åkte vi till traktormuseet i Hille, där skulle några andra mammor hänga under dagen de var som tur var där när vi kom så Agnes fick leka lite men de hade ju varit där sedan elva så de började strax att packa ihop. När vi ska åka börjar Agnes att gråta, hon får inte leka mer med sin kompis :( Det börjar att bli tufft nu när de är större och väljer sina kompisar själv utan föräldrarnas inblandan, denna gång blev det mitt barn som blev utanför men förhoppningsvis är det inte ett mönster som upprepas. Hon är fortfarande småledsen (två timmar senare) när man försöker hitta på något, hon vill inte, vill bara vara med A.
Trevligt var det på museet i alla fall där barnen kunde leka inomhus  och utomhus, fika fanns att köpa och försäljning av diverse målade glasprodukter. Det var trevligt, litet men trevligt så det får vi göra en annan dag igen en längre stund.

Mina älskade små


En bild säger mer än tusen ord.. Dessa små tjejer är helt tokiga i varandra! Det bästa av allt är att de är mina :)

En kort dag

Tiden går så oerhört fort, man vaknar, duschar, äter sen har man lämnat Agnes på förskolan och vips så är det dags att hämta henne fem timmar senare.

Idag under de fem timmarna hann jag bara träffa min mamma en snabbis på Estraden där de haft utförsäljning av diverse småplock, skinnkläder, leksaker, vuxen/barn kläder mm. Med mig därifrån hade jag en liten fleecedress, en prinsessbok, fleece vantar åt mig samt ett par halvfodrade regnvantar åt Agnes och allt dett för 178:- så ja, jag är väl ganska nöjd (billigare kan det alltid vara...). :) När vi var på Estraden fann jag ett fleece set som T efterlyst så jag ringde henne så snabbt jag bara kunde men skulle hon ha det då?! NÄÄÄ!!!

När jag hämtat Agnes åkte vi direkt till Valbo och mormor där vi åt mellis, lekte och umgicks. Vi kom inte hem förräns efter 18, och oj vad bråttom det blev att laga mat! Naturligtvis hade vi blivit erbjudna mat i Valbo men envis som man är så skulle jag hem och laga mat åt Roger oxå.
Att äta blev det diverse, crepes med kantareller, klyftpotatis och lövbiff och pannkakor.

Nu sover barnen och jag är kluven inför imorgon, vad ska vi göra?! Halv nio ska vi ialla fall till tandläkaren med Agnes..
Ni då, vad ska ni göra?

Desperate Housewifes premiär


Idag hade vi ett besök på bvc inbokat, Freja hade gått upp cirka 400 gram på fyra veckor, det var liiite för lite därav denna knäcke macka med smör på för det var rådet - mer smör för att ge denna mycket rörliga dam extra kalorier.


Idag hade Agnes nya clips örhängen kommit, tack snäll Therese för att du hjälper mig att buda på tradera. Vi åkte iväg på eftermiddagen då Roger skulle jobba över (han har ej kommit än) för att hämta upp de nya örhängena och åh vad Agnes blev nöjd. Men.. fick vi komma in och hälsa på?! Nä.. Therese drog iväg med oss till Owes då Albin var hos en kompis. Vi tog en sväng dit och handlade lite, för mig blev det dessa ramar (två utav de stora, tre utav de små).

På parkeringen vid Owes började vår diskussion om vad de skulle bjuda på för mat för vi var lite ofina och bjöd in oss själva, hahaha. Det blev kanonbra, grillad kyckling och ris. Therese den stackarn fick åka och handla medan jag matade Freja på parkeringen.
Träffen hos dem blev lyckad, inga större problem lite får man ta.


Igår när Lena och hennes små var på besök pysslade vi och tjejerna gjorde egna lyktor, här är Agnes lykta som idag lyser upp i vårt annars så mörka kök.

Uppdateringar

SÖNDAG:
På söndagen tog vi en familjedag.. På förmiddagen åkte vi bil till Hille och tog en kaffe hos Agnes och Frejas farfar och bonusfarmor. Medan vi drack kaffe hann Agnes leka lite med Play-doh lera samt cykla lite på farfars träningscykel.
Efter lunch blev det som vanligt på söndagar en sväng till stallet där det var ridning som stod på schemat. Agnes hade fått två tjugor av farfar och Maysan och så tog hon två av sina egna så att hon skulle kunna rida fyra gånger.
Här är vi på väg ner till stallet, härligt att det är så nära när hon verkligen älskar hästar.



Några avhästarna syns här på bilden, denna skäck som står närmast är ny, undra om det är en privat häst eller en som tillhör ridskolan? Hmm, fin var den i alla fall.


Här kommer Agnes tillbaka från sin första runda, här rider hon på Chapchap. Det var en till häst med på ridningen som heter Madicken så naturligtvis blev det två gånger på vardera häst. :)


Freja tittar nyfiket på, hon blev överlycklig när hon fick känna och klappa på hästarna. Nästa höst ska väl hon oxå rida, det blir dyrt då.. haha


När vi kom hem från stallet hämtade vi två drakar och skickade upp dem i luften, det var kanon väder för drakflygning! Högt där uppe seglade våra, de ville högre men vi hade inge mer lina att ge dem.
Naturligvis var Hubbe med och spanade på drakarna, han tyckte att de var såå spännande.


När vi kom på att vi skulle plocka undan studsmattan kom Agnes på att vi inte alls skulle det för hon skulle minsann hoppa! Okej då tänkte vi, vi tar den en annan helg.


Lite fotbollsmatch hann vi oxå med, här har Agnes sparkat ner bollen i slänten och försöker kasta upp den igen me det är inte det lättaste när pappan kittlas!


Nere i slänten vid vår häck växte dessa små söta midsommarblomster! Nu?! Supersöta är de ialla fall de har blommat hela sommaren.


På kvällen kom min mamma och pappa förbi och åt lite tacos, det är så trevligt med matgäster tycker jag. Det blev även så lyxigt att jag fick lite ryggknäckning av min far, usch vad jag har ont i ryggen periodvis. Det smällde i ryggen men idag känns det mycket bättre så det är bra att få sig en omgång ibland, utan Agnes skulle det inte alls gå för hon brukar gå på min rygg en sväng varje dag och då släpper det oxå lite.

MÅNDAG:
Dagen började med ett lek och prat besök utav Lena och hennes barn. Barnen lekte skapligt tycker jag, det är mycket trots och starka viljor i denna ålder så helt felfritt går det nog inte att hoppas på just nu.. De lekte på Agnes rum och var i lekstugan en sväng. Barnen pysslade även lite, de gjorde superfina lyktor att tända nu i mörkre. Barnens lyktor tycker jag blir tusen gånger finare än en annans för när man själv gör ska allt sitta på perfekt att det bara blir fult!
Tack för ert besök ialla fall, det var trevligt!

På kvällen var jag till skolan! Helt otroligt kändes det när jag åkte iväg 18.40 på kvällen. Det var mörkt ute och jag skulle till stan! Jag blev lite tidig då jag inte riktigt visste var jag skulle kunna parkera, så jag gick lite i söderbacken... det var nästan lite overkligt. Känslan att gå själv där på kvällen i mörkret utan barnen och nykter fick mig att bli lite nervös! Det kändes verkligen att detta lär jag träna på, hahaha. Varje måndag får jag ta en liten sväng nu i fortsättningen och kanske jag tar mig till Katrin på ett glas vatten för hemma var det så lungt, det hade inte varit några större problem under kvällen. Agnes hade skött sig problemfritt och Freja hade varit ledsen en stund för att hon varit så trött men alla sov hela natten  så mätta och nöjda hade de nog varit!
Tack Roger för att du fixade så jag fick komma ut lite! Love u!!!

Kanelbullensdag!

Åh vad gott det låter.. men men.. Vi ska få främmande men vad har jag att bjuda på?! Jo det är klart att det finns kanelbullar men köpta! :S De är från Agnes kalas..ajajajaj.. Ja ja, jag hoppas att de slinker ner i barnens mage ändå, kanske kan piffa till dem med lite glasyr och strössel. hmm...

Denna dag började med ett samtal av Therese som var på väg till terminens första skoldag och hon undrade vart hon skulle ha sin första lektion, yrpanna! Jag fick logga in på Bb och leta tid och plats åt henne, hoppas det blev rätt och att hon fick en bra första dag.

Själv så blir det skola ikväll kl.19 då min kvällskurs börjar. Roger får det svettigt ikväll då det blir hans första dag ensam med barnen..

Ha en bra dag!

Lördag med vackert väder

Idag har vi varit ute och fixat på gården, Roger kämpar vidare med plattorna som lagts utanför vår entré. Här skymtar Agnes i skogen när hon är och hämtar plankor åt sin pappa som han skulle ha att bygga en ram runt plattorna för att kunna gjuta en cement kant.



Veden i tunnan brinner för fulla muggar då det är obligatorisk korvgrillning när man är ute heldagar som denna.
Ni ser verkligen vilken arbetsplats det är på vår gård.. blir nog bra snart.


Aningen suddig bild men så är det när man försöker fånga Hubbe på bild, han har så bråttom fram när man sätter sig ner. Denna vackra och helt underbara smutskatt har vi fått av Therese G och familj när han var en liten dammboll. Tack snälla ni!

Fredagsavslutning

Vår härliga dag fortsatte med för Freja en ridtur på lillhästen, hon tycker att det är jätteroligt när Agnes drar runt henne i huset.



När Freja sov sin andra gång passade vi på att prova en utav Agnes alla presenter som hon fick när hon hade kalas på Skidstavallen för en månad sedan. Det var textilfärg som man kunde använda till att dekorera bomullstyger med, vi valde gamla handdukar som man inte bryr sig om. Vi satt på altanen i solen och det var helt underbart. Handukarna blev som förväntat.. enligt mig: skit fult, enligt Agnes: jättefint, ska ha sin till allt i fortsättningen ;)




Jag drömmer mig bort och önskar att sommarvärmen kan fortsätta en månad till eller två...


På kvällen fick vi besök av familjen Jan Roger Karlsson (Roger, Therese, Edwin samt Nathalie (hon var tyvär inte med idag)). Edwin är två månader äldre än Freja och de är så intresserade utav varandra,
kortet blev konstigt men svårt att fånga de båda på bild när papporna håller i dem.. hahaha
Tack för trevligt kvällsbesök, uppskattas alltid!


Vår höstfredag

Efter mycket velande så gjorde vi oss iordning och åkte för att tända ljus hos Kerstin, hon är vår första dotter och som ni ser på hennes gravsten så blev hon sju månader. På vägen till Skogskyrkogården sa Agnes: mamma ska vi inte ha blommor med oss?.. Jo men självklart det har vi ju jämt men idag var jag yr.. Vi stannade på blomaffären  i Strömsbro där köpte vi den lilla röd/orange/vita buketten. Efter en liten stund i bilen säger Agnes: mamma, var är blommorna? Shit, på biltaket!! Tvärnit vid närmaste busshållplats och som ni ser pjuh.. de låg kvar! Tack för det.
Något som stör mig är alla dessa barr som blandar sig i rabatten, det är nästan onödigt att plocka bort alla nu då de inte fallit klart än så jag rafsade bort det värsta. Kålhuvudet i mitten hade något rackarns rådjur varit å gnagit på.
Ljuset blev även det tänt så nu lyser det vackert i höstmörkret även hos min älskade Kerstin. ♥



Efter kyrkogården blev det lite gungning vilket alltid uppskattas av barnen.


Uppdatering om våra husprojekt.. Nu håller vi på att lägga plattor framför entrén, tror att det blir tjusigt när det blir klart (för 4000 kr/kvadrat borde det bli fint). Bilden är ett par dagar gammal så plattläggningen är klar, det ska gjutas en kant runt om mot gräsmattan och grusplanen. När detta är klart återgår Roger till poolen för att bygga mer på trallen runt om den.

Härliga fredag är här igen

Fredagar är härliga och inte minst fredagar som denna, när solen skiner och värmer luften till sommarvärme.
Idag har vi planerna öppna, önskar att någon hörde av sig och sa nu kommer vi på besök så att vi slapp fundera på vad vi ska hitta på.

Varför jag inte bloggar så mycket? Svaret är trött trött trött...

RSS 2.0