Förberedelser..

Imorgon fyller Agnes 4 år! Det är otroligt att tiden går så fort.. Att hon fyller fyra betyder även att det är fem år sedan vår första dotter dog, Kerstin. I själva verket var det den 29:e Juli.. Det går inte många dagar utan att jag tänker på henne, hon betyder massor för vår familj trots att hon inte är kvar här på jorden men våra hjärtan är fyllda av henne-hon var den bästa!

Men men åter till förberedelserna.. jag har bakat klart, fixat med tårtorna, städat lite och blåst ballonger. I morgon fyller Roger ballonger med helium! Det var jättekul att ha en hel tub själv, kan lova att jag sugit i mig en del och pratat roligt! Jag tror dock att jag skrattat mest av alla. Det är en fördel med Rogers jobb, att han kommer över de mest otroliga och roliga saker.

Imorgon ska även tårtorna dekoreras då man ej skulle lägga på marsipanen mer än fyra timmar innan men jag gör båda i morgon bitti så en kommer få ligga på länge men det skiter jag i!

Idag var även första dagen som Freja fick prova mat! Då jag inte orkade koka en potatis fick hon prova majspure från butikshyllorna, det var ganska intressant.

Mellan alla förberedelser har jag äntligen gjort iordning vid skötbordet. Det blev fjärilar i olika färger (lägger ut en bild imorgon).

Kram och god natt! Hoppas stortjejen blir nöjd med alla paket imorgon.


En regnig dag i Juli


Imorse när jag vaknade låg Freja som bilden visar, hon sov och sov så här en timme till innan hon vaknade, det var såå gulligt!



Nu har vi fått tillbaka gåstolen som varit ute på vift.. Freja provkörde på en gång. Hon kunde backa! På lördag blir det potatis för skruttan, känns konstigt att hon redan är så stor.


Nu har vi börjat förberedelserna inför Agnes kalas. Vi hjälptes åt att göra lite prinsess flaggor som får pryda muffinsarna på söndag.



"Pappas limetårta"

Idag blev Freja uppvaktad av sin kusin Olle och hans familj, hon fick en spegel och en pall. Agnes som fyller år om en vecka blev även hon uppvaktad då familjen Hallberg är i fjällen då. Agnes fick en docka, eller ett huvud, ett sådant som man sminkar och fixar håret på.(en sådan som man själv hade när man var liten..) Hon blev super glad.
Till fika blev det en limetårta med vaniljvisp. Jag tycker att lime och citronkakor passar verkligen bra på sommaren. Tårtan uppskattades så receptet blev utdelat.

Cykeltur till Hillegropen

Tittade ut genom fönstret och såg den vackraste rosa himlen man kan tänka sig, blev dock inte riktigt lika bra på bilden men den ger lite aning om vad jag såg.



Idag var vi ute och gick/cyklade, Agnes tog cykeln och cyklade till sin farfar i Hille, totalt blev det 5 km (enkel sträcka 2.5km..) Hon gjorde det verkligen bra att cykla så långt utan stödhjul.
Hos farfar blev det fika och lördagsgodiset blev framplockat så lyckan var total.



På vägen stannade vi ganska ofta och hämtade andan samt som här lekte lite med flaggan. På hemvägen stannade vi vid ett elskåp som hon klättrade upp på, på nervägen drog hon magen mot ett hörn som tyvärr var supervasst så hon rispade upp hela magen (från brösten till naveln) blodet rann och tårarna forsade. Stackars liten men hon bet ihop efter en stund och cyklade hem.

Tidigare idag köpte vi present åt Albin då han fyller 4 på måndag! Vi köpte även blommor som vi satte hos Kerstin då det är hennes namnsdag igag.

Barnvakt

Idag åkte jag och tjejerna till Valbo och hälsade på mina föräldrar. Efter en stund lämnade jag Agnes med mormor och Freja med morfar så åkte jag själv till köpis. Jag var ute efter en ny bikini (på rean..) tyvär så fanns det inge passande.
Något kom jag hem med dock..

Stumpor åt Agnes:


Hårband åt Freja:


Det blev även dreggel haklappar åt Freja från Lindex och coop. Ett paket tatueringar följde oxå med hem för dem är det hårdvaluta på.
När jag kom tillbaka från köpis lekte Agnes fortfarande med mormor, morfar hade fått Freja att sova!

Tjejkusinerna

Idag kom Agnes och Frejas små tjejkusiner på besök, de kom redan på förmiddagen och stannade till 17. Agnes och Alicia lekte på ganska bra med en del små incidenter. Jag tror att det dock hör deras ålder till. Leona skötte sig och visade att hon har lärt sig att krypa.




Uppdatering

I måndags var jag och tjejerna på Furvik, det gick sådär att vara själv med ett litet barn och ett stort barn.. Vi lämnade Lervik vid tio och återvände 19.00. Det blev en heldag med djur och massor av bad!



Det var roligt i år då Agnes inte alls var rädd för djuren.



Agnes älskar att åka karusell!



Jag gick och tvekade hela tiden över huruvida jag skulle byta in min dagsbiljett mot ett säsongskort men när vi kommit till vatten landet blev valet enkelt! Mitt lilla blötdjur, hon trivs som fisken i vattnet.


Igår, Tisdag var jag och tjejerna till Boulonger skogen med familjen Gudmundsson/ Björk, tyvärr så började utflykten illa med att Agnes ramlade på en rot och skrapade upp båda kväna ordentligt.

Här har Agnes blivit lite gladere för vi har äntligen slutat att spela minigolf som jag by the way vann.. (45 slag på 18 banor) resultatet blev väl helt okej med tanke på att det var två år sedan jag spelade. Agnes spelade några banor men det var inte så roligt som hon hade förväntat sig..



Busungarna lekte i vattenspridaren vid lekplatsen, de påstod att pappa Fredrik sagt att de fick så då gjorde vi mammor som barnen sa.. sedan visade det sig att pappan inte alls sagt så, BUS ungar!



Dagen avslutades med en tur till Hallstavik där vi kollade på speedway. Freja  var helnöjd med hörselkåporna på.




Pappa och dotter hejar glatt

Vackra sommarkvällar

Idag har vi varit effektiva, det har damsugits, torkats golv, tvättat bilen, våttorkat i bilen, dammtorkat inne, städat badrum.. På eftermiddagen var jag och tjejerna till Valbo en sväng, det är härligt att komma iväg och känna gräs under fötterna men det står nog inte på så kan vi oxå gå på våran. Den börjar bli ganska grön, det är dock fläckvis.



Imorse badade Freja, eller kanske jag ska kalla det för att duscha.. Jag lägger henne på halkmattan och duschar sedan henne med slangen å vad hon tycker att det är toppen.


Dopdagen

Idag har vi haft dop i Strömsbro kyrka för Freja, hennes namn blev Freja Louise Olsson. Dopet blev alldeles perfekt, det kändes lagom långt i kyrkan med en bra präst. Maten och fikat i församlingshemmet blev toppen, alla tyckte det var gott och fint.
Tyvär så glömde jag knäppa kort, ska försöka få tag i några av nån annan så lägger jag ut dem sen.. I värsta fall klär vi på Freja igen och tar lite kort. :)

Nu regnar det å Roger flyger upp från soffan för att skynda ut då Freja sover i vagnen ute. Vi är by the way hos Magnussons för filmkväll men filmen verkar dröja och avfrostning av frysen har startat.

Tack alla för alla super fina presenter!

50%

Halva priset på växter giller jag skarpt. Var på Wennbergs handelsträdgård idag och handlade till ett värde av 440:-. Ammar nu kvällens sista mål det ska verkligen bli skönt att få krypa ner i sängen.

Imorgon ska jag grilla 4 kilo kyckling...

Hipp hipp Hurra!!

Idag fyller min kusin Fiona 18 år! Det är helt otroligt att alla växer upp och blir äldre fast jag fortfarande är 23.. Jag och tjejerna åkte till Sandviken för att gratte henne och kolla in hennes och hennes mors nya lya. De hade det riktigt mysigt. Fikat var toppen: choklad muffins, kladdkaka, jordgubbar plus diverse andra choklad kakor.
Presenten som vi hade med oss var ett halsband med smycke på som hennes namn var stansat på (Fiona). Jag beställde smycket av Therese som snabbt arbetade ihop en fin present (tack snälla du för att du har jourtider för oss som är ute i sista sekunden..) www.personligapresenter.webb.se



Med på kalaset var även mina småkusiner som är 5, 8 & 11. Agnes lekte med dem och här är hon med Alice (den älsta).



Nu har jag precis avnjutit en kvällsmacka med pepparlax på.. mmm

Härliga sommar!

Åh vad jag tycker att det är härligt med sommar och goda vänner. Idag har värmen varit helt underbar för den fanns i kombination med varma vindar. I poolen har vi 29 grader..
På lördag är det dags för dop så på torsdag lär jag åka och handla om det ska bli någon ordning på kalaset.. eller kanske redan imorgon?! Hmm har då ingen större lust att befinna mig i en affär utan sol i närmare en timme.
Har ni några förslag på doppresenter? Släkten undrar vad de ska köpa..

Äntligen hemma i värmen i gott sällskap!

Åhh vilket vackert bröllop vi var på men åh vad det är skönt att komma hem (det var massor av knott, mygg och broms) nätterna var kalla så elementen behövde vara på..
Igår har jag, Agnes och Freja haft besök utav Anna och hennes två vildungar.. :) Nä Romeo och Leòn är små änglar.
Vi spenderade dagen i poolen det är verkligen skönt att ha den de här dagarna som nu blivit till veckor utav värme.


Gräs fröna som vi sådde förra lördagen har även satt igång att växa, det är fullt av små gröna strån överallt! Det står nog inte på så måste vi klippa dem.

10 Juli 2010

Det var den dagen då Elenore och Patrik gifte sig i Storsjö kyrka, cirka 45 mil norrut.. Vi var på plats och fick se ett mycket vackert brudpar säga ja till varandra. Maten som de bjöd på var sååå god! Till förrätt var det rödingröra i tunnbrödskålar, till varmrätt: renkött med kantarell sås och potatis och till sist var det en underbart god tårta med kolasmör i.. me liked a lot! :)

Agnes den lyckliga.. brudnäbben :)


Detta är det lyckliga brudparet med deras son.




En dag i Totra

På förmiddagen ringde Pelle... och vips var vi tjejer på väg till Totra badet! Åh vilken härlig dag vi haft, Roger kom även han efter jobbet och sov en stund på filten.
Jag var tvungen att genomföra min årliga ritual - att dyka baklänges från bryggan! Det är sååå härligt.

På kvällen delade vi familjer på en härlig rabarberpaj, vilken jag fått receptet på av Anna.







Världens bästa kilar passade Freja, de bytte till och med blöja!

Tack Veronica

Idag sprang Agnes och hennes mormor över till våra grannar då deras yngste hade glömt sitt cyklop och dyk leksaker här igår och vad hade de med sig när de kom tillbaka?! Jo, en hel liter med härligt solmogna söta jordgubbar. Mmm vad det är gott, tack snälla ni!



Freja har paserat tre månaders sträcket och väger nu 5 520 gram, hon ligger under medelkurvan men växer så det duger så länge. Hon är verkligen en stark tjej som kan massor för sin ålder.


Hmm, vad ska man hitta på?

Imorgon är det åter måndag och Roger far till jobbet och lämnar mig och tjejerna.. Vad ska man då hitta på? Skulle gärna åka och bada vid nån strand där det finns möjlighet till skugga för den minsta men kommer inte på något bra alternativ-har du något förslag? Eller kanske du/ni vill komma hem till oss och bada?

Ha det bra i värmen :)

Men åhh vilken varm lördag!

Idag har det nog varit årets varmaste dag... å vad stod på schemat? Jo kalas för E som i veckan fyller 4. Det var så hett att barnen hade konflikter oavbrutet.. Med mig hem hade jag två sjörövare.





Medan vi var på kalas fixade Roger iordning jorden så vi kunde så ny gräsmatta till kvällen.
Roger och Agnes gick ut och badade 20.45 men nu sover hon i alla fall (temperatur på vattnet: 27).


Äntligen är båten sjösatt

Idag efter jobbet åkte Roger, hans far och Agnes till Fliskär för att sjösätta båten- ÄNTLIGEN!!!! Det har gått åt många kvällar till att göra iordning båten så jag har varit väldigt less på den.. men nu äntligen är den sjösatt och väntar på att få komma ut till havs.

Innan roger kom hem så har vi badat massor, det är verkligen härligt med egen pool. Idag visade termometern 25 grader vilket inte alls var tokigt. Vi har även hunnit med Frejas 3 månaders koll med vaccination. Ungen skrek massor och naturligtvis var det ju två sprutor idag och en barnmorska som vi inte brukar besöka.. i didn´t like her...
 Men Freja vägde 5520g så hon ligger strax under medelvikten, vi kör på för hon verkar ju nöjd och sover bra och det står ju inte på så är det dags för smakportioner! Vi ska tillbaka 26:e och skulle det visa sig att hon ligger lågt då med kanske jag går över till ersättning?! Vad tycker ni?!

Varför har det tagit 1,5 timmar sen Roger gick och skulle natta Agnes? Jag kikade in och de kollade på film.. Vi skulle ha varit ute och lagt ut jord då det äntligen är dags att så gräs.. :)

I morgon är det kalas hos E på eftermiddagen och innan dess är det bad som gäller.

Vallsta

Nu är vi hemkommen ifrån Vallsta där vi sovit i Annas familjs stuga över natten. Igår när vi kom fram var det lek och stoj. Anna serverade pasta med laxsås, det var smarrigt! Därefter fortsatte leken tills att kidsen självmant valde att gå och sova. Jag, Agnes och Freja sov i gäst stugan medans Katrin och Winston fick sova på golvet in the main stuga.. :) Anna och Romeo kraschade i  storsängen i storstugan.

Idag har vi varit till Växbo krog där vi kollat på djur samt lekt i en liten lekpark som tilltalade alla barnen trots att vattnet som skulle passera genom olika kanaler där var avstängd.







Efter lunch (hamburgare och p...a) åkta Katrin och Winston hem mot Gävle, tror att mamman var trött i huvudet efter mycket barnstoj samt ett och annat glas rödvin igår..
Vi som var kvar vi åkte till Galvsjön och badade. Freja skrek mest hela tiden uppe i skuggan så vi blev tyvär inte där så länge innan även vi åkte hem till Gävle.

Tack Anna och hennes mamma och pappa för att vi fick en trevlig kortsemester!


RSS 2.0