Trött, trött, trött

Usch vad jag är trött hela tiden. Är det brist på solljus eller?

Följer en gammal vän i hennes kamp mot vikten, hon verkar vinna detta slag - bra kämpat L! Men jag då? Jo, jag dricker inte läsk, äter väldigt knapphändigt med godis (nästan inget) avsevärt mer sallad på tallriken, promenerar cirka 5 timmar i veckan men det verkar inte hända något alls.. Målet jag har till sommaren är att inte skämmas i bikinin så jag har väl 8 månader på mig.. :S

Idag blir det lite shopping åt Agnes, hon behöver nya byxor. Kanske Freja oxå behöver lite nytt?!

Kram på er ha en bra dag.

åhh, vilket väder

Usch och tråk vilket väder det har varit idag!
Mitt på dagen hade Agnes en kompis här så de lekte och åt lunch tillsammans (naturligtvis med inslag utav fyra års tjafs ;)  ).
Därefter satt vi och väntade på att Freja skulle vakna.. hon sov och sov och sov, tillslut väckte vi henne för vi var tvugna att åka till Valbo för att hämta en raka.
Äntligen är kvällen här och sängen lockar med skön sömn. Är lite orolig för denna natt då Freja har svårt att hålla fokus när hon äter tutte, vill gärna kolla på allt annat så jag är lite orolig om hon är mätt ordentligt. Det visar sig :S

Imorgon, loppis.. blää har då ingen lust alls just nu men med nya krafter imorgon kanske allt känns annorlunda jag har då ialla fall plockat fram de saker jag har att sälja för tillfället.

Hänt en hel del i veckan


I måndags kväll hade vi lite soffmys och har ni sett "lill Roger" de är faktiskt oerhört lika varandra emellanåt!

 
Min stora prinsessa.. buset lyser i hela ansiktet.


På dagen i måndags var vi i Valbo och lekte med mormor. Vi gick på en promenad medan Agnes cyklade, vi tog oss till Valbo centrum och på hemvägen stannade vi vid Spikåsen och lekte på deras lekplats. Tyvär så låg lekplatsen i skuggen så det blev kyligt för oss lättklädda. Det blev snabblek vid varje station så de blev provade. Denna gunga är helt klart en favorit, den röda snurran som syns i bakgrunden är oxå en favorit men det krävs dock att det är två jämn stora som sitter på annars är det jobbigt för mamman som får springa runt med Agnes upplyft.. Men vad gör man inte?! Det positiva; Agnes blir glad att man leker med henne och jag förbränner kalorier :)


Här är mitt lilla bustroll just as we speak.. hon funderar på vad hon ska dra iväg på.. Hon blir om dryga veckan 6 månader, heelt otroligt!


Ikväll ska jag försöka samla ihop loppis grejer då det blir loppis i Valbo på Krogasvägen på söndagen..
Kom dit och fynda vetja!

Julpyssel

Kände för ett par veckor sedan att det var dags att börja pyssla lite om det ska bli några tomtar till denna jul. Har nu gjort två färdiga (de ska få varsin vandringspinne knytna runt ena handen bara).
Dessa tomtar gör jag till försäljning :)


som ni ser på bilden blir de inte lik varandra, väldigt svårt att säga i förväg vilken slags tomte det blir.. Men föredrar när tomten blir som den röda (den gråa var den första för säsongen, kan bero på det). .. haha
KÖPA?!

Liten har blivit stor

Imorse skjutsade vi Agnes till Hille då hon skulle följa med sin farfar och bonusfarmor till Stockholm, klockan var bara 08 men hon var taggad. Agnes kusin Olle skulle oxå följa med och de blev än mer förväntansfulla när de möttes på morgonen. Deras resa började med tågresa från stationen i Gävle till Stockholm., Taxi, färja och besök vid Aquariumet och vid Junibacken. åh, nu kom hon hem berättar mer imorgon!

En fullspäckad fredag

Dagen började med en härlig promenad till ICA i Strömsbro där vi inhandlade lite potatis och frukt, på vägen hem stannade vi vid Tallis och lekte en liten stund. Freja hade dock vaknat redan inne i affären å jag hade ingen lust att amma utomhus i förmiddags då det var lite småruskigt.. Det var ganska tungt att ha Agnes på ståbrädan och gå i raskt tempo men för mig gjorde det nog gott med lite extra vikt :)





När vi kom hem ringde vi och frågade om Albin med familj ville komma och äta lunch och leka lite och de svarade ja! Det blev en händelserik dag.. tänk att det börjar bli så svårt att dela med sig av sina saker igen, trodde detta var avklarat i tidigare ålder men tydligen kommer det igen.
Till slut hamnade ungarna i badet, Albin är heeelt galen i vattnet. Såå duktig och håller andan och stoppar huvudet under ytan. Agnes blev imponerad och började lite smått träna även hon men de är så olika, han tuff och vild hon försiktig och rädd.

Nu sover tjejerna och det är väl dags för även mig att lämna in då Agnes ska iväg med sin farfar och extra farmor till Stockholm i morgon bitti, de åker halv nio och kommer åter till Gävle 12 timmar senare, det blir verkligen en heldag med tåg, taxi, båt och skoj! Måste dock medge att jag är lite nervis över att låta henne åka, men mest för att jag kommer att sakna henne och vill ha henne för mig själv men det får jag åsidosätta och se vad hon mår bäst av.

Pelle Svanslös


Nu är nästa bio besök inbokat. Jag och Agnes har gått ganska många gånger på bio året innan Freja föddes å nu är det dags igen. Vi köpte biljetter till den 29:e kl.10 biljetterna kostade endast 20:- styck (Freja behövde en egen pga. brandrisk..) så det blev 60:- alldeles lagom för en film. Filmen är cirka 1,5 timmar. Boka ni med vetja!
Agnes ser fram emot biobesöket, vet att hon saknar det vi brukade göra (bio och bad) varje fredag brukade vi åka till Fjärran Höjder å bada.

Leóns 1 års dag! Hipp hipp hurra

Idag har vi varit på ett års kalas hos familjen Hellstrand där León fyllde ett år! Först måste jag bara berätta om den lilla jägare vi har här hemma.. Han heter Hubbe och kan nog fånga allt bara han vill. Den här söta fågeln fångade han, la in och gick själv ut.. han är för rolig! Tack för middan :)



Här är tjejerna som glatt väntar på kalas


Födelsedagsbarnet León, behöver jag skriva att han gillade tårta?!

Här är några av gästerna (Winston, Katrin och Agnes) fikat smakade mycket gott så alla åt mer än de kanske skulle.

Den alltid lika glada mamman Anna..

Tack för trevligt och gott kalas.

Lite presenter klara

Har idag gjort ganska mycket, dagen började med en sväng till öppna förskolan i Valbo vilket jag ångrade ganska omgående.. Det visade sig vara något slags rekord idag, hur mycket folk som helst! Jag och familjen Gudmundsson åkte hem till dem istället för det var verkligen outhärdligt.
Barnen lekta förvånansvärt bra idag :)

Sedan åkte vi till stan för att köpa lite tyg då jag tänkte att Agnes skulle få nya gardiner i sitt rum men tyvär så blev det inga då prinsess tygerna var slut.
Istället köpte vi lite mjuka tyger å sydde filtar och mössor. De på den första bilden ska bli en present åt en kille som fyller ett på onsdag! Det andra är till Freja och naturligtvis har Agnes fått en likadan mössa som sin lillasyster.





Imorgon blir det nog en liten promenad samt en tur till Biltema för att inhandla övriga presenter till på onsdag.

För övrigt har vi haft en bra dag som snart ska avslutas med lite soffhäng.

En lugn dag


Äntligen hade hästarna i stallet haft sitt sommarlov färdigt och vi kunde cykla ner och rida. Agnes red tre gånger (60 kr), hon red två gånger på den bruna Madicken och en gång på den vita Lindis. Hon verkligen älskar att rida och att vara i stallet.




Efter ridturerna åt vi lite mellis och begav oss till Valbo och mina föräldrar. Där fikade vi (kaffe och kladdmuffins) och lekte. Mormor och Agnes grävde upp lite potatis som vi fick med oss hem, tyvärr så var inte plommonen färdiga så vi får väl vänta en vecka till innan vi kan ta med till förskolan.
Båda mina tjejer fick ett varsitt par strumpor utav mormor och morfar.


Ett litet tillägg: Therese, SVARA när man ringer!!!

En dag i Skutskär

Idag var vi till Skutskär och kollade när Roger tävlade i lagenduro. Jag tror att Roger är ganska nöjd med sin insats men knappast platsmässigt.
Det är ganska trevligt att vara ute på sådant här, äta hamburgare och lite godis.



Nu återstår några timmar av denna dag, undrar vad de bjuder på?! Självklart är det speedway på svt24play ikväll. Kram och ha det gott alla vänner.

Äntligen fredag igen!

Idag var vi till bvc på föräldragrupps möte, här väntar vi på att få komma in.. Freja fick ha sitt hårband dagen till ära så hon garanterat skulle vara den sötaste. :)



Agnes var även hon med, sitter här och leker att hennes skola snart ska börja och att hon har läxor att göra.


Nu på kvällen gjorde vi hand och fotavtryck på båda tjejerna, dels var och en för sig men även deras tillsammans. Här målar Agnes en egen bild, det föreställer en sol och massor av fiskar.


Freja fick tvätta sig i badkaret efter avtrycken, hon trivs som fisken i vattnet..


Jag och Agnes satt i soffan och apade oss lite.. nedan lite bilder på det :)



Usch  hur jag ser ut! Inte någon man skulle lita på om man mötte på stan, hua!

Vi har haft en jättebra dag, lek och skoj blandat med lugna lässtunder. Till mat blev det pitsa som vi gjorde på tortilla bröd, det blev supergott så tack therese för tipset.

En eftermiddag på stan

Här väntar jag och tjejerna på bussen, att åka buss är nog något som fascinerar de flesta barn å nu hade Agnes väntat ganska länge sedan hon åkte buss förra gången. Vi var laddade då turen gick till stan och gallerian nian där Alwin & gänget skulle befinna sig.



Medan vi väntar på Alwin så tar vi en liten fika samtidigt som Freja snaskade lite tutte. Det blev isdricka och en kula glass. Vi tog en sväng på leksaksaffären så det blev ett strykjärn till den stora damen och några småsaker till den lilla. Mamman fick ett par mysbyxor från H&M. På torget handlade vi jordgubbar och blåbär.






M


En bra start på dagen!


Efter att lämnat Agnes på förskolan gick jag och Freja på vår morgon promenad, den tar ungefär 55 minuter så det får duga. Det är skönt att gå på förmiddagen innan solen värmer på.
Igår var jag och Agnes ute och grävde upp ett litet träd (se nedan) jag tror att det är en blodasp, de är superfina när de växt upp (det finns vid Engeltofta). Just nu är det lilla skottet endast 30 centimeter men hoppas på snabb uppväxt. :) På vår morgonpromenaden klippte vi av en del enkvistar, de sticker man upp i husfasaden med jämna mellanrum så hålls mössen borta under vintern.



Detta är vyn från vår altan, trivs verkligen här ute.


En vacker sommarblomma hänger sig kvar nu när hösten knackar på, hoppas de får vara med ett tag till.

En trevlig eftermiddag

Tack för trevligt middagssällskap Therese, Albin och Elma. Tack för att vi fick komma och fördriva lite tid hos er. Det bjöds på goda tomater och ärtor :) haha, nejdå, fisk å potatis stod även på menyn men vi hade förberett mat som vi tog med oss (spagetti och köttfärssås).
Tycker att barnen skötte sig riktigt bra, lite skillda åsikter hör ju deras ålder till.
Imorgon ska det vara något slags kalas på stan, Alwin & gänget ska vara där från kl.15 så jag funderar på en sväng dit.. Säkert helt värdelöst men tidsfördriv..

skogen med mormor

Hela gårdagen gick Agnes å väntade å väntade.. mormor skulle komma! De hade planerat att gå i skogen, ha matlådor med sig och plocka det de hittade.

Här är de packade och redo att gå iväg, vi bestämmer att jag ska komma efter när disken är avklarad.


Vi möttes upp och gick mot Lervikskälla.


Naturligtvis var vi tvugna att smaka på källvattnet, de som drack tyckte att det var kallt och gott.


vi fortsatte vår promenad runt skogen och fann lite blåbär och kantareller. Jag och mormor plockade medan Agnes åt.. hon var otroligt blå i och runtom munnen efter alla bär som slank ner. Sista biten av vägen blev hon så trött och fick åka i Frejas vagn medan hon fick bli buren. Jag tror båda tjejerna var lika lyckliga! En härlig kväll alltså.

Imorse var Agnes väldigt trött dock, hon hade svårt att somna för hon tycker att det är så underbart med främmande att hon gör allt för att de ska stanna fem minuter till. Klockan var nog nästan tio innan hon somnade igår..

Hemska vaccin

Igår fick Freja sin andra vaccinspruta, den här gången slutade det med feber, skrik och gråt.. Det pågår under nästan hela vakna tiden, tycker synd om lillan. När hon somnar sover hon skönt. Jag funderar på om jag ska gå över till flaska.. hon går inte upp så mycket i vikt (6550g) men samtidigt verkar hon mätt och glad så what to do?!

I eftermiddag får vi besök, besöket och Agnes ska ut på skogsvandring så de ska ha mat med sig som de kan äta när de letar svamp åt lilla mig :)
Verkligen inte lätt att veta vad de vill ha i skogen, tror dock att det  blir kyckling rulader med ris eller bandpasta med en god sallad.


Söndag

Hmm söndag, inte min favoritdag precis! Roger valde att åka till Skutskär för att köra enduro så då återstod dilemmat - vad ska vi tjejer göra? Vi beslöt oss för att packa ihop saker som vi lånat och saker som skulle ges bort och så åkte vi iväg mot Valbo. Vid första stoppet hade vi blandad tur, en i familjen var hemma medan de andra hade åkt på en shoppingtur så Agnes kunde i lugn och ro leka med de leksaker som annars brukar vara otillkomliga. Vid andra stoppet var personerna i skogen och letade svamp. Vid tredje stoppet blev det lek och lunch, riktigt trevligt hade vi! När de skulle bort packade vi ihop oss och åkte mot stopp två igen, nu var de på väg hem så efter lek och bus blev det åter middag (söndags stek med kantarell sås) samt äppelpaj.
Hur som helst blev det en riktigt bra söndag, det som saknades är tiden med Roger..

Nu sover barnen och jag borde oxå krypa ner, ska ta reda på köttet som kokat några timmar som imorgon ska bli dillkött.
Bävar aningen för morgondagen då Freja ska vägas och få vaccin.. hoppas det går bra och inga reaktioner på vaccinet, vi ska nog även försöka hinna till öppna förskolan först.. Det blir en stressfull dag då jag även borde handla, vi får se om kylskåpet får stå tomt ett tag till eller ej. :)

Kram

En heldag i Gävle

Imorse lämnade vi hemmet vid halv elva, först åkte vi och planterade nya blommor hos Kerstin trots att de sommarblommor som redan var där var jättefina. Efter kyrkogården åkte vi till Länsmuseet.


Konst på museet...


Glass ätning på stan och en ridtur på en utav alla bockar efter drottninggatan är ett måste när man besöker storstaden. Vi kom hem 15.45 så det blev en heldag. Med oss hem hade vi lite nya kläder åt oss men bäst av allt är att vi haft en trevlig dag!


tråkigt att gå hem från förskolan..

De dagar som Agnes går på förskolan börjar alltid super bra, hon är glad och lyssnar. När jag kommer för att hämta hem henne är det helt tvärtom.. Antingen blir hon ledsen eller arg och skriker. (Hur reagerar era barn när ni hämtar) Jag förstår att hon tycker att hon går få timmar och inte hinner leka med dem som hon vill samt inte hinner leka med de saker hon vill. Gång på gång försöker jag tala om att jag inte kan påverka tiden som jag hämtar. Jag försöker även att göra trevliga saker på vägen hem eller talar om vad vi ska göra hemma. Men inget slår att få vara kvar på förskolan. Något ännu hemskare i detta dilemma är att det ryktas om att kommunen vill lägga om tiderna ytterligare för barnen som har småsyskon hemma, hur då undrar du.. -jo, fortfarande 15 timmar men mellan 9-12 varje dag. Ett sådant förslag kan inte få gå igenom för barnen blir så drabbade isåfall. Förskolan är väl till för dem inte för föräldrarna som är hemma!

Efter mellis idag åkte vi tjejer till plantagen och köpte lite nya blommor till entrén, här visas en av kreationerna (de andra krukorna ser likadana ut). Köpte även nya blommor till Kerstins grav så imorgon åker vi dit och gör lite höstfint, ska försöka att komma ihåg ljuslyktan så vi kan tända ljus igen åt vår älskade dotter.


Efter att jag sjungit tre godnatt sånger åt Agnes så att hon somnat möttes jag utav att Hubbe tagit min plats på soffan, där jag ska blogga.. det fick bli en liten putt så fick vi alla plats.



Stallet


I stallet kan man vara hur länge som helst. Agnes och Freja tycker verkligen att hästarna är fascinerande. jag klagar inte heller, det som saknas är att själv få rida. För att börja hästskötarkurs måste man ha fyllt sex år och då får man börja om det finns plats för egentligen är det sju som gäller.
Agnes är sååå sugen på att få börja, vi skulle kunna bosätta oss där nere utan att hon tröttnade. Det är tur att de erbjuder ponnyridning så gissa om det går massor av pengar där varje helg?!


Barnmat..

Hur är det egentligen med broccoli? Kan 5 månaders bebisar äta det, för det är ju  inte i små burkar i butikshyllorna..
Freja fick dock prova liite igår, det var väl ingen hit men som med det mesta bör man prova några gånger innan man kan avgöra om det är en hit eller ej.

På förmiddagen var jag ute och gick en sväng, stegen styrde mot Strömsbro där jag passade på att handla lite. Funderar på en sväng till svärfar ikväll om Agnes är sugen på det, han bor i Hille och det är perfekt avstånd för att få lite träning på.

RSS 2.0