Hälsingland

Om ett par timmar åker jag och tjejerna norrut, vi ska möta upp Katrin med barn samt Anna med barn för att leka och sova i en stuga över natten. Det känns som ett lagomt projekt, Agnes är spänd och vill åka nu helst nyss.
De som vi ska möta upp ska gå på Järvsoo nu det är därför vi tar det lugnt då Freja inte skulle vilja ligga i vagnen under den rundan man går (det regnar massor där därför skulle hon behöva ligga i vagnen eftersom jag inte har regnkläder åt henne).

Nu på morgonen har det varit väldigt tjafsigt, det är konstigt för det är precis som om Agnes känner på sig att idag har mamma mycket att hinna innan vi kan åka så idag kan jag inte göra nåt själv! Inte äta, inte klä sig mm. Men men nu är vi nog packade och klädda, väntar bara på att Freja ska vakna så jag kan mata henne innnan vi drar norrut.

Hoppas Roger hinner bygga lite golv kring poolen om vi är borta en kväll..

Mitt soldäck är toppen

Men åhh vad det blir hett och härligt uppe på vår altan när solen tittar fram. Den är helt oslagbar!

I veckan är det BVC, 70 års kalas samt att eventuellt följa med Anna, Katrin och kidsen till Järvsoo samt Orbaden, måsta kolla kalendern för att se vad som kan hinnas med.. Freja har varit aningen varm om huvudet idag (inget om kroppen) så jag är lite chalur på feber.. vet inte hur kombinationen med 3 månaders vaccination funkar?!


En glad midsommar!

Igår var vi i Valbo, det var supertrevligt. God mat och gott sällskap. Agnes och hennes lillkusin A lekte och hade skoj ända tills efter nio på kvällen, otroligt att de lekte nio timmar utan någon konflikt. När det var som varmast var de ut på baksidan och lekte med vattenslangen.




Det blev verkligen en lyckad midsommarafton, dessa två kusiner samt lilla L åkte iväg med cykelvagn för dans kring midsommarstången på Vretas.



Tyvär så var Roger hemma och jobbade med poolen så att vi ska kunna bada snart och på följande vis är det nu:


Roger kom dock efter några timmar och kunde genomföra den årliga tipsrundan. M, C och Roger kom på delad sista plats medan jag och D kom tvåa och min mor vann. För att förtydliga vissa saker så kom de tre karlarna sist och de tre kvinnorna först och vi segrade över männen med god marginal! (Jag vann ett paket pärlsocker).

Idag är Roger ute och damsuger poolen så strax är det bara att hoppa i. Jag och Agnes vi bakar bullar eftersom vi vann pärlsocker. Bullarna ska bakas i det vackra bullpappret jag köpte på lagerhause i Uppsala för ett par veckor sedan. Sedan ska bullarna bjudas.. Vi tar dem med oss över till V & P eftersom de är de bästa grannarna i heeela världen. De har säkert gården full av främmande så jag gissar att vi lär ha hela satsen med oss. Igår kväll när vi kom hem från Valbo blev vi överbjudna på dans kring deras midsommarstång så naturligvis ska det bjudas på bullar. Hemma hos dem finns ett träd som det växer klubbor på varje år denna tidpunkt så Agnes ska väl nalla lite där förstår jag.. :)

Härliga midsommarafton!

Idag ska vi åka till mina föräldrar för midsommarfirande. Vi ska samlas vid tolv och äta vid ett samt vid halv sex.. vi får väl se hur väl tiderna hålls för även min brors familj ska komma och de är tyvär inte de bästa på att hålla tider, de är rent utav riktigt dåliga på det! :)men de kommer iaf!
Under dagen blir det små lekar och tävlingar kanske några ger sig iväg till Vretas för dans kring midsommarstång men vi får se hur vädret blir.
Jag ansvara för köttbullarna och lite snaskig choklad, hoppas mitt hemmapul smakar!

Trevlig midsommar till er alla och behöver jag säga att som vanligt när vi ska göra något så kan inte Roger.. men han kommer senare. :(

Har hunnit mycket idá..

När vi vaknat och gjort oss iordning så gjorde vi en midsommarkrans då Agnes förskola skulle fira midsommar idag. Den blev riktigt fin men som alltid aningen stor.. :( På förskolan dansade de kring stången samt åt korv med bröd och jordgubbar och glass. Medan Agnes var på förskolan stekte jag köttbullar, tvättade, diskade och lekte med Freja och ja visst sola oxå!

Efter förskolan fick Agnes gå till sin kompis E.O där lekte de utomhus och badade. De lyckades även lura på mamma T massor med glass från glassbilen.



Jag fick bland annat en lamineringsmaskin i studentpresent så idag gjorde jag iordning ett memory som jag tänkte lämna i Valbo hos mor och far så Agnes och hennes småkusiner kan leka med det (motiven är på personer i släkten).

Till middag åt vi hemlagad potatismos, laxgratäng och ärtor det blev mmmm... Super gott!

Häromdagen var vi ut till Bönan och vilka härliga bilder jag fick ta på barnen under tiden de var sams.. Här följer några:



De bästa grannarna

Vi måste nog ha de bästa grannarna i heeeeela Sverige! De lånar nåt barn lite då och då, ställer alltid upp och är världens bästa och trevligaste! Tack för att ni finns!

Satans myggor

Igår var vi ut till "Albins bönan".. där var det kyliga vindar vid vattnet och myggor i solen en bit upp på land.. och ikväll är det myggor överallt (kan bero på att jag har haft altandörren öppen medans att jag hämtade Freja ifrån bästa grannarna).
Hoppas att midsommarafton bjuder på annat än på mygg!

Imorgon gäller det att plocka undan grejor som jag slarvat med under dagen samt steka köttbullar och rulla vita choklad bollar. Och ja jag måste även ställa väckarklockan på halv åtta om jag ska hinna göra en midsommarkran åt Agnes som hon ska ha med till förskolan då de ska ha midsommarfirande.. Det låter mysigt, synd att inte vi föräldrar är inbjudna till dans runt midsommarstången.


Stora L:s födelsedag

Dagen  började med att jaga en present till L som fyllde 11 år idag. Omgående fann vi det vi önskade dock en storlek för stor så vi fortsatte att leta och leta i ett par timmar men fann inget bättre så till slut körde vi på första valet. Det blev en stor hit! Vad härligt det är när man ser att någon verkligen uppskattar det man köpt, då är alla hundralappar väl investerade.
På kalaset fick vi härlig plockmat med frukt och fika jag blev kalas mätt.

Tidigare idag var vi hos Therese, Albin och Elma där lektes det både i lekpark och i vattenspridare. Jag var så trött och inte vid mina sinnens fulla bruk när vi lämnade Valbo.. jag lastade in cykeln som Albin skulle få låna.. så nu lär jag be honom om ursäkt och frakta tillbaka cykeln- yrpanna!


Snart klart.. eller inte..

När jag vaknat, duschat, matat Freja och ätit frukost ringde jag till mamma och pappa för Agnes hade sovit där under natten. Agnes hade tagit sovmorgon så de hade inte ätit frukost än men hon ville att vi skulle komma och hämta henne.
När vi kom fram så somnade Freja i vagnen och valde att sova i flera timmar. Under tiden cyklade jag och Agnes runtom i Valbo, tyvärr så var inte Albin med familj hemma. Vi hann äta mycket god mat samt fika innan lillan vaknade. Hon fick då äta sen åkte vi hem och när vi kom hem somnade hon åter i vagnen!

Under tiden jag var i Valbo med tjejerna så fixade Roger med poolen, det är dags att bygga "altan" runt om! Härligt. Vi kom på den briljanta idéen att vi faktiskt inte behöver fylla på med grus runt om för den luft spalt som blir runt om kan hjälpa poolen att hålla vattnet varmt, så vi gräver för gjutning lite djupare bara så det blir ju ialla fall inget som syns.. och då kommer man åt om något går sönder för då tar man ju bara bort lite bräder istället för att gräva.. SMART



Imorgon blir det stan en sväng eller en lång stund, Agnes älskling L fyller år så vi ska försöka hitta en passande present till honom inte lätt åt stora grabbar.. Förslag är varmt välkomna!!

Nöjd brud

Kom ut på altan på eftermiddagen och fann Freja i hammocken!


Förbaskade jäkla söta skit ungar....

Idag hade vi besök av mycket goda vänner. Det skulle väl aldrig kunna sluta illa?! De stora barnen var ivriga att komma ut på en cykeltur när regnet väl avtagit efter en god lunch så de fick tillåtelse att vänta ute medan vi klädde de små.. Jag kikade ut genom dörren för att se att de inte cyklat iväg utan vuxna å till min stora förvåning står cyklarna så fint å väntar. När vi minuten senare kommer ut får vi se vad de gjort medan de väntade..



De stora har kastat i diverse leksaker, stenar och grus i poolen.. Jag blev allt annat än glad och naturligtvis fick de inte cykla risken att poolduken är eller blir trasig finns än så det kan bli en dyr historia men förhoppningsvis blir det inga hål i duken.

På förmiddan medan regnet öste ner hittade lilla E en kattleksak och efter en del skakande och prasslande kom plötsligt vår katt fram och ville leka. Lilla E såg så förvånad ut.



Tack för besöket, tur att alla ungar är så söta...

Monkan har flyttat hem..

Lilla lilla Monkan åhh vad jag saknar dig.. men klarar du inte att gå på lådan så kan du inte bo hos oss. :( Det var med stor sorg vi lämnade tillbaka dig på katthemmet idag! Du var så supersöt och gosig.

Idag hade jag turen att Freja sov mitt på dagen så jag har faktiskt solat i nästan två timmar idag-härligt!

sitter här i soffan och klockan är halv elva och vem har jag bredvid mig? Jo, Agnes! Jag orkar inte tjafsa å få henne i säng idag känner att det är lite av Rogers ansvar oxå så nu sitter vi här och kollar på fotboll. Jag tror dock att hon börjar bli sugen på att bli nattad nu så vi går nog och borstar tänderna igen och läser en liten saga. Ja, så klart att Freja sover, hon somnade kvart i nio.


Nu är hon hemma

Nu har Monkan flyttat hem till oss, hon var så modig och gick runt och inspekterade hela huset innan hon valde att gömma sig under Agnes säng i kojan. När hon legat där en stund lockade jag fram henne med köttfärs, då kom hon på en gång och har inte gått undan sedan dess utan i själva verket så ligger hon med oss på soffan och kurrar massor. Hon vill kela och gosa hela tiden! Men... nej, hon har inte träffat Hubbe än.. :S det är med spänning vi väntar att Hubbe ska komma hem men nu har hon ialla fall fått chansen att känna att vi vill att hon ska vara här.



Monkan

Igår var det sex veckor sedan vi sist såg vår lilla katt Missi. Vi har börjat att kika och fundera på en ny katt.. Igår besökte vi ett katthem i Gävle och idag besökte vi ett katthem i Valbo och där fann vi Monkan. Hon var superkelig och underbar, funderar på att boka henne men man vet ju aldrig hur hon kommer komma överrens med Hubbe, vår andra katt..


Uppsala

I morse ringde jag till Therese redan vid åtta och började att bearbeta henne om att åka till Gränby.. och kan man tänka sig hon gav med sig så vi tog våra ungar och drog iväg.
Jag hade en riktigt bra dag, trevligt sällskap!
Med oss hem hade jag åt Agnes: hårsnoddar, kofta, barbiedocka, hårband, åt Freja: kortärmad klänning, leggings, åt mig: ett par capri mysbyxor-super sköna!, bullpapper från Lagerhause, smörkniv och en liten bröllopspresent åt svägerskan och hennes karl.

På kvällen har vi cyklat, det är nästan det enda vi gör sedan Agnes lärde sig cykla utan stödhjul.

Nu är det dags för Frejas nattblöja och nattutte..

God natt, kram

Kämpar på med botten



Roger är ute och kämpar med botten..

Tack!!

Ett stort TACK till er som hade tid och möjlighet att komma å hjälpa Roger med poolduken, nu är den helt på plats och regnet hjälper till att fylla upp! Det ska bli sååå härligt när det blir läge att bada! Det dröjer väl tyvärr ett par veckor säkert.. men med hjälp från andra går det fortare :) blink blink...

Jag, Agnes och Freja har varit till mamma och pappa en sväng idag och självklart hade Agnes cykeln med sig så hon och mormor kunde ut på en cykeltur. Vi träffade även på Therese, Albin och Elma - alltid lika trevligt!

Funderar på morgondagen.. hoppas på bra väder så lusten att göra något ökar.


Skön fredag i Valbo

Idag har jag och tjejerna varit i Valbo hela dagen, det var mormor och morfar som fick agera värdar. Agnes fick leka av sig lite och fick visa att hon kan cykla utan stödhjul. Jag lånade mormors dator och skrev ut dopinbjudningar. Freja ska döpas i mitten av Juli, så vi får väl se hur många som är på semester..

När vi kom hem hade Roger köpt hem kina mat, mm.. det kändes lyxigt att slippa laga mat. Tack snälla du

På kvällen skruvad jag av stödhjulen på Agnes stora cykel och gissa.. jo men visst hon kunde cykla på den oxå!

Imorgon ska min bror och hans familj komma på besök på förmiddan, det blir kul. 

Min stora tjej!!

Idag tog vi beslutet att sätta tillbaka tramporna på balans cykeln som vi gjorde iordning för ett par veckor sedan. Beslutet grundade vi på att hon kan balansera cykeln på obegränsad längd. och vad hände? Jo, ungen cyklade helt själv! Under kvällen har hon cyklat till alla grannar och ner till stallet och hem igen! Imorgon får det bli bildbevis på att hon cyklar utan stödhjul.

Ännu en dag med måsten..

Denna morgon bjöd på solsken genom persiennerna, åhh vad härligt - det bli en dag i solstolen tänkte jag! Men inte då.. Efter att jag lämnat Agnes på förskolan så drog jag igång köttbulls stekning, å när en timme gått och köttbullarna nästan var klara ja då vaknar Freja.. Jaja tänkte jag hon somnar väl om ett par timmar men inte då, hela dagen har hon tagit powernaps så ingen solstol för mig inte!
Efter att vi hämtat Agnes så åkte vi tjejer å köpte lite blommor, nedan syns några av skapelserna.




Jag tror att de kommer stråla vackert när solen skiner på de gula och oranga nyanserna.

Innan det var dags att natta Agnes tog hon en snabb dusch med hårtvättning och vad fann vi när vi skulle peta öronen? Jo stenar.. (kanske resultat från gårdagen?!) När jag tog topsen sa hon aj, brukar inte reagera alls annars så jag gjorde igen trodde att hon kanske hade ont i örongången med vips så kom det smågrus ut!

Nu har mina föräldrar kommit hem från Sakynthos så imorgon eftermiddag blir det väl en sväng ut till Valbo och kolla om någon slår min solbränna.

Sommarfest på förskolan

I eftermiddag har jag varit på sommarfest med Agnes på hennes förskola (Freja var oxå med). Det var väldigt trevligt. Barnen sjöng, det fanns tipsrunda, såpbubblor och ansiktsmålning.


En mycket glad ekorre!

Tidigare idag var vi i Valbo och hälsade på goda vänner, tyvärr var barnen inte på sitt bästa humör och dispyterna avlöste varandra ideligen. Tyvärr så började allt fel när vi möttes så det la väl grunden för det fortsatta beteendet.
Den här familjen älskar jag innerligen så allt tjafs betyder inget för mig, jag älskar er!

Ett par härliga dagar

Igår var vi på Strömsbro festen, där var det ponny ridning, hoppborg, fiskdamm, choklad hjul mm. Det var verkligen super roligt tyckte Agnes, Freja sov hela tiden så allt gick super smidigt.

Agnes väntar spänt på att få rida, så som hon har längtat!


Agnes fider här på Pippi, hon kunde kliva upp själv på hästen och hoppa av på ett korrekt sätt, jag blev verkligen imponerad. Det märks att hon vill bli en hästskötarkurs tjej.. :)


Innan vi fortsatte till Engeltofta för lite sandgrävning fick Agnes genomgå en förvandling och bli en fjäril.


Idag var vi på cirkus i Boulongerskogen, biljetter hade vi hämtat gratis på turist byrån. Som sällskap hade vi Albin, Therese och Elma


Detta var enligt mig höjdpunkten med cirkusen... Åhhh, vilken snygging! Han skulle gå ut gymnasiet nu i sommar så lovligt byte ;) men jag har ju mitt på det torra men titta får man väl?!

Åhh, vilken härlig dag!

Idag har solen lyst över mig och på mina fotspår.. Idag var de kyliga vindarna från igår avtagande och jag kunde känna solens strålar värma lite extra idag.

När jag skulle hämta Agnes idag på förskolan fick jag traska vidare för hon hade följt med en kompis hem. Agnes och F leker väldigt mycket på förskolan så det är kul att de kan umgås lite hemma oxå. F är verkligen en glad och pigg tjej, de leker kanon tillsammans och båda har så starka viljor så de får verkligen träna konflikthantering, de verkar göra det bra då de är så bra vänner.

Nu äntligen har Freja somnat, hon är vaken alldeles för mycket på dagarna (enligt eget tycke..) så jag lär nog väcka henne så hon får äta kvällsmat.. eller vad tror ni? Hon åt vid sex så jag är rädd att jag blir uppe i natt eller väldigt tidigt i morgon bitti.

Första Juni 2010



Här tränar vi med balanscykeln


Fokus...

och för er som följer vårt poolprojekt..

Visst var väl Roger lite lat när han inte kunde köra iväg denna sten på skottkärran.. :) haha, stackarn! Tur att hans jobb kan tillhanda hålla diverse maskiner.

En härlig dag i Boulongern


Igår hade vi en härlig dag i Boulongern, tillslut när alla hade anlänt var vi 7 mammor med 13 barn! Verkligen kul, hoppas vi gör det snart igen för Agnes var verkligen helnöjd med dagen.

På kvällen tog jag, Agnes och Freja en kvällspromenad, Freja låg i vagnen och Agnes åkte på sin balanscykel. Hon har verkligen fått bra balans och borde klara vanlig cykel men av nån anledning tror hon det blir svårare. Det blir nog en tur ikväll igen, får fota då!

RSS 2.0